Rolling Stones 50 de ani de carieră: timpul e de partea lor - GALERIE FOTO SI VIDEO

Autor: Dorin Oancea Postat la 12 iulie 2012 136 afişări

La 12 iulie 1962, în urmă cu 50 de ani, Rolling Stones debuta. Acum este o formaţie cu cinci decenii de carieră, 55 de albume lansate, 37 de cântece ajunse în primele zece locuri ale topurilor, vânzări ce însumează 200 de milioane de albume şi locul patru în clasamentul "100 Greatest Artists of All Time", întocmit de revista Rolling Stone.

BIOGRAFII

Mick Jagger

Sir Michael Phillip "Mick" Jagger s-a născut la 26 iulie 1943, în familia profesorului Basil Fanshawe Jagger. Termină Dartford Grammar School dar abandonează, din cauza muzicii, London School of Economics. A fost căsătorit cu Bianca Morena de Macias, activistă socială şi politică, pe care o face cunoscută şi o propulsează în paginile mondene ale publicaţiilor. Cu modelul Jerry Hall a avut ceva între mariaj şi un parteneriat, pentru că nunta în stil hindu desfăşurată pe o plajă din Bali nu a fost recunoscută de legea britanică. Mick Jagger are şapte copii, din căsătorii şi alte relaţii.

Pentru serviciile aduse muzicii pop Jagger a devenit cavaler la 12 decembrie 2003.

În 1995 o fosilă de trilobit a primit numele Aegrotocatellus jaggeri, în onoarea sa.

KEITH RICHARDS

Se naşte la 18 decembrie 1943 şi se clasează pe locul zece în clasamentul celor mai mari 100 de chitarişti ai lumii întomit de revista Rolling Stone. Este fiul unui muncitor, dar este influenţat de criera muzicală a bunicului său, membru al unu big band. Are peste 1000 de chitare, dar preferă un Gibson ES 355, deşi are printre preferinţe şi o Fender Telecaster. A avut probleme cu drogurile, fiind aresta de mai multe ori pentru posesie şi consum. Este căsătorit cu modelul Patti Hansen, cu care are două fiice, Theodora şi Alexandra. A avut o relaţie de lungă durată cu Anita Pallenberg, mama primilor săi trei copii.

Ron Wood

Chitarist şi basist, s-a băscut la 1 iunie 1947 în Hillingdon, Londra. A mai colaborat cu Faces şi Jeff Beck Group şi chiar şi în perioada colaborării cu Rolling Stones şi-a continuat activitatea independentă, dar şi colaborările cu artişti precum Prince, Bob Dylan, Eric Clapton, Bo Diddley sau Aretha Franklin.

Are patru copii. Prima soţie a fost Krissy Findlay, fost model, de care s-a despărţit în 1978. S-a recăsătorit Jo Howard, creatoarea unei linii de produse cosmetice organice de succes.

Charlie Watts

Toboşarul Charles Robert Watts s-a născut la 2 iunie 1941, fiul unui şofer. Este o peroană mult mai liniştită decât colegii săi de formaţie: în 1964 s-a căsătorit cu Shirley Ann Shephard, cu care are o fiică, Seraphina Watts. A refuzat orice favor sexual din partea fanelor formaţiei şi spune că suferă de insomnie atuci când nu doarme în patul conjugal.

În 1990 a admis că are, totuşi, o problemă: shoppingul în marile magazine de modă. De altfel aeste posesorul unei garderobe de invidiat şi a fost numit deseori drept "cel mai bine îmbrăcat" de publicaţii precum The Telegraph sau Vanity Fair.

LOGO; Limba şi buzele

Logo-ul "Tongue and Lip" aparţinând formaţiei este creaţia designerului John Pasche; mulţi îl atribie, în mod eronat, artistului Andy Warhol. Pasche a desnat "Tongue and Lip Design" în 1971, acesta apărând în premieră pe coperta albumului Sticky Fingers. Designerul a mai fost şi autorul afişelor pentru multe turneee Rolling Stones, cum sunt cel european din 1970 şi din 1973, precum şi pentru turneul din Statele Unite desfăşurat în anul 1972. Materialele de promovare pentru albumul Goats Head Soup, precum şi coperta single-ului She's So Cold au fost create tot de Pasche, care a mai lucrat pentru nume mari din industria muzicală, cum sunt Jimi Hendrix, Judas Priest, Davisd Bowie sau The Who.

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/muzica/rolling-stones-50-de-ani-de-cariera-timpul-e-de-partea-lor-galerie-foto-si-video-9850610
9850610
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.