Centrul Vechi din Capitala, dincolo de baruri si terase

Postat la 15 martie 2010 177 afişări

Centrul Vechi al Capitalei inseamna mai mult decat terase in timpul verii si baruri pline in timpul iernii. Desi putini, antreprenorii din zona cauta metode sa isi tina afacerile la adapost de haosul lucrarilor.

Zona are suficient de mult potential incat sa nu ii sperie nici pe cei care au pierdut in trecut din cauza infrastructurii. De exemplu, investitorii de la Market 8, primul concept store de pe piata romaneasca, care si-a inchis portile. "Noi am mizat inca de la inceput pe potentialul Centrului Vechi, dar autoritatile ne-au pus tot felul de piedici si din cauza pierderilor am fost nevoiti sa il inchidem. Ne-am inecat la final, pentru ca am inchis atunci cand a inceput criza, dupa care Centrul Vechi a inceput sa isi revina", sustine Dinu Cismarescu, unul dintre proprietarii French Bakery. Cismarescu pregateste deschiderea unui nou local French Bakery pe strada Smardan: "French Bakery se va deschide la sfarsitul lunii martie si va avea un concept un pic diferit. In Centrul Vechi vom face un fel de grand cafe, cu preparate specifice - croque monsieur sau sandvisuri speciale". Compania a investit 150.000 de euro in localul de 60 de metri patrati si si-a propus ca in doi ani sa atinga punctul de break-even. Cat despre un plan de viitor de ansamblu, este destul de dificil de estimat. Investitorii din zona cred ca vor trece cel putin zece ani pana cand aspectul general al locurilor se va schimba. Un proiect interesant se anunta hanul cultural Garboveni. Inca din 2006, autoritatile anuntau ca vor transforma hanul Garboveni, o constructie din 1739, cand a fost ridicat pe un teren al negustorului Hagi Teodosie Gabroveanu, intr-un centru cultural, o sala de spectacole si spatii comerciale. Pana in 2011.

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
lifestyle
/arta-si-societate/lifestyle/centrul-vechi-din-capitala-dincolo-de-baruri-si-terase-5740944
5740944
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.