TOP: Cele mai ieftine vacante la schi in strainatate

Postat la 10 noiembrie 2009 110 afişări

Dupa un an care a adus aproape injumatatirea pietei de turism, vanzarea de vacante pentru ski sau pentru sarbatorile de iarna parea salvarea agentiilor. Insa schiorii nu se inghesuie, desi tarifele devin chiar atragatoare.

Pe langa criza, piata de turism mai este influentata acum si de mai multi factori psihologici, unul dintre ei fiind si raspandirea foarte rapida a virusului gripei porcine. "Epidemiile sunt in general un impediment pentru vacante si cum acest virus este in continua crestere, totul trebuie luat cu o doza mai mare de relativitate", sustine Romulus Craciun, directorul zonal Eximtur. Totodata, situatia politica incerta in care se afla Romania si nesiguranta economica taie si ele din cheful romanilor de a calatori. Mai ales ca pretul vacantelor este calculat in euro, iar imprevizibilitatea cursului sau a locului de munca este inca destul de crescuta.

Criteriile de alegere pentru vacantele de ski sunt legate in special de distanta fata de casa si de pret, dupa cum arata datele oferite de agentiile de turism. Majoritatea prefera destinatii apropiate de casa, ca sa nu petreaca mult timp pe drum si sa fie economic. Conform cu aceste criterii, Austria ramane destinatia externa preferata a romanilor pentru ski. "Destinatia Austria nu e deloc in criza, este chiar foarte solicitata datorita conditiilor foarte bune de ski", explica Lucia Morariu, unul dintre proprietarii Eximtur.

Anul trecut, una dintre cele mai frecventate zone de ski din Austria a fost Salzburg, unde au ajuns aproximativ 40-45.000 de romani. Autoritatile austriece sunt optimiste si spera ca numarul romanilor care vor veni in vacanta in zona sa nu se reduca. "Estimam ca anul acesta va fi un numar aproximativ egal de romani ca anul trecut, deoarece preturile la cazare nu au mai crescut, fiind inca la nivelul anului trecut", spune Gerhard Leskovar, director de marketing si de vanzari in cadrul oficiului de promovare turistica a landului Salzburg. Pentru ca Salzburg este o destinatie de ski foarte solicitata, Tarom va introduce o cursa directa Bucuresti - Salzburg din 5 decembrie, oferind ca facilitate transportul gratuit a echipamentului de ski in limita a 15 kilograme.

Si Blue Air a pregatit cursa pentru Salzburg din luna decembrie pana la sfarsitul orarului de iarna. Cele doua curse vor inlocui astfel cursele charter organizate in anii trecuti de agentiile de turism. Dupa o vara in care cele mai mari pierderi au venit de la organizarea de chartere, agentiile au fost sceptice ca vor reusi sa umple saptamanal cateva avioane de turisti pentru Austria sau alta destinatie de ski, astfel ca aceste oferte nu s-au concretizat, cel putin pana acum. Pentru pasionatii de ski, Austria este atractiva nu doar datorita partiilor performante, dar si datorita tarifelor pentru o noapte de cazare, care pornesc de la 25 euro/persoana, la inceput de sezon, la o pensiune de trei stele. Agentiile ofera si varianta inchirierii unei intregi cabane, pretul pornind astfel de la 15-17 euro/noapte/persoana.

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
vacante,
turism,
iarna,
ski,
Roxana Balcescu,
CMB Travel
/analize/turism/top-cele-mai-ieftine-vacante-la-schi-in-strainatate-5086854
5086854
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.