TOP: Cele mai ieftine vacante la schi in strainatate

Postat la 10 noiembrie 2009 110 afişări

Dupa un an care a adus aproape injumatatirea pietei de turism, vanzarea de vacante pentru ski sau pentru sarbatorile de iarna parea salvarea agentiilor. Insa schiorii nu se inghesuie, desi tarifele devin chiar atragatoare.

In ultimii doi ani si in urma investitiilor realizate de hotelierii locali, Bulgaria a devenit numarul doi in ceea ce priveste destinatiile de ski alese de romani. Bulgaria are doua avantaje: este foarte aproape, iar serviciile sunt similare cu cele de pe litoralul bulgaresc, la preturi similare. O noapte de cazare in Bulgaria incepe de la 23 Euro/persoana, avand inclus accesul la toate facilitatile din hotel, cum ar fi sala de sport, sauna sau spa."Nu pot fi comparati cu Austria, dar concureaza cu succes zonele de schi din Romania", crede Ciprian Enea, consultant in turism si proprietar al site-ului www.besttourism.ro. Austria si Bulgaria sunt preferatele romanilor atat din cum arata datele furnizate de agentii, care vand cele mai multe pachete pentru ski in aceste doua regiuni, cat si din estimarile statistice, care arata cat de multi romani merg de fapt in aceste doua tari la ski fara a intra in contorul agentiilor de turism.

Dupa Austria si Bulgaria, pe locul trei in preferintele romanilor sunt Alpii francezi, italieni si elvetieni. "Anul acesta s-a observat un trend pentru Franta, unde am remarcat o crestere a cererii undeva cu 30-50% fata de anul trecut; tinand cont de faptul ca nu erau foarte multi doritori anterior, nu este o crestere semnificativa raportata la numarul de persoane", arata Enea. In acest top, nu este insa inclusa Romania - nivelul inca scazut al veniturilor face ca schiorii romani sa prefere partiile din Romania. Pentru anul trecut, datele FPTR arata ca aproximativ 80% dintre romani si-au facut vacanta de iarna - fie de ski, fie de sarbatori - in statiuni din tara. De Revelion, 20.000 de persoane au mers in strainatate, iar 135.000 au preferat o vacanta in Romania. Procentul s-ar putea mentine in acest an, desi agentiile indica o oarecare migrare a turistilor dinspre Romania catre Bulgaria, in conditiile unei varietati mai mari de cazare la preturi, cateodata, mai avantajoase.

Desi nu exista o statistica clara a romanilor care prefera sa mearga la ski in afara decat in tara, un exemplu este acela ca aproximativ 70 % dintre cererile clientilor agentiilor de turism se indreapta spre Austria. Cu toate acestea, statiunile de pe Valea Prahovei conduc, din punctul de vedere al volumului: "Cei mai multi romani se duc totusi in tara la ski decat in afara, pentru ca e mai simplu sa ajungi la noi la munte si este mai comod", explica Ciprian Enea. Trebuie luat insa in calcul si ca mai putin de 10% dintre cei care merg in tara la ski sunt monitorizati de agentii: telefonul pentru re-zer-vare la hotel, cateva ore cu masina pana pe Valea Prahovei si vacanta poate sa inceapa.

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
vacante,
turism,
iarna,
ski,
Roxana Balcescu,
CMB Travel
/analize/turism/top-cele-mai-ieftine-vacante-la-schi-in-strainatate-5086854
5086854
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.