Cum trec transportatorii rutieri prin criza economica

Autor: Alecu Postat la 30 martie 2011 388 afişări

Companiile locale de transport rutier nu mai asteapta revenirea economiei romanesti si cauta noi clienti peste granite pentru a compensa scaderea businessului din ultimii doi ani.

Contractele noi ale transportatorilor, dar si ambitiile lor de dezvoltare peste granita au atras o crestere de peste 50% a vanzarilor de vehicule comerciale in primele doua luni ale acestui an, pana la aproape 2.000 de unitati, potrivit statisticilor Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile. Piata vehiculelor comerciale a depasit-o astfel pe cea a autoturismelor in ceea ce priveste cresterea din primele doua a anului. In conditiile in care utilitarele au avansat cu peste 50%, autoturismele au crescut cu 18%, pana la 8.600 de masini. Camioanele MAN au inregistrat in intervalul ianuarie-februarie un avans de aproape 140%, pana la peste 60 de unitati, iar Mercedes-Benz a revenit in Top 10 cele mai bine vandute marci pe fondul cresterii vanzarilor de vehicule comerciale. Insa nu atat brandul camioanelor vandute este important, ci faptul ca ele dau un semnal de revenire economica asteptat de absolut toata lumea.

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
transporturi,
recesiune,
companii locale,
solutii
/analize/transporturi/cum-trec-transportatorii-rutieri-prin-criza-economica-8097043
8097043
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.