Cum arata CV-ul ideal pentru angajare pe timp de criza

Autor: Razvan Muresan Postat la 08 septembrie 2010 1869 afişări

Datele teoretice ale problemei: 680.000 de someri isi cauta un loc de munca. Se cer: un CV scris bine si o prestatie de nota zece la interviul de angajare. De calculat: cat de bine stiu candidatii sa treaca prin furcile caudine ale recrutatorilor?

"Fata de anii trecuti, constatam ca a crescut seriozitatea candidatilor si ca exista un interes mai mare din partea lor. CV-urile sunt mai bune, iar intrebarile pe care le primim despre modul cum trebuie sa se prezinte la interviu sunt tot mai numeroase", ilustreaza Oana Datki schimbarea de tendinta sesizata de catre specialistii in resurse umane.

Sa mai spunem si ca nu suntem foarte diferiti fata de vecinii din Europa Centrala si de Est: multi candidati nu citesc cerintele postului pentru care candideaza, nu trimit scrisori de intentie personalizate si aproape niciodata nu trimit scrisori de multumire. Bineinteles ca exista si candidati interesati si ambitiosi care suna si pun intrebari, care arata interes si entuziasm. Si mai e ceva: reprezentantii agentiei Lugera & Makler, care are filiale si in Polonia, Cehia, Croatia, Slovacia sau Ucraina, spun ca pozitionarea candidatului in cadrul interviului urmeaza in general aceleasi tipare, centrate pe abordarea "ce imi poate oferi acest angajator" in defavoarea celei considerate corecte de catre angajator - "cum pot aduce eu un plus de valoare companiei".

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

/analize/resurse-umane/cum-arata-cv-ul-ideal-pentru-angajare-pe-timp-de-criza-7100530
7100530
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.