De ce bate vantul peste proiecte de centrale eoliene de 2 mld. euro

Postat la 12 ianuarie 2010 99 afişări

2010 ar fi trebuit sa fie termenul pentru materializarea unor investitii de peste 2 miliarde de euro in energie eoliana. Pana acum, in Romania au fost instalate 50 de turbine. Restul stau inca pe hartie.

Oricum, directorul institutiei nu este prea optimist in privinta zecilor de proiecte eoliene: "Sunt foarte multe proiecte, dar nu toate vor trece: in primul rand, e o problema de acces la retele, in al doilea rand cei mai multi doritori au probleme in a obtine avizele de urbanism si de constructie, iar in al treilea rand legea 220 (care reglementeaza regimul certificatelor verzi - n.r.) nu este inca aplicabila". Dar Baicusi nu se grabeste cu masurile suplimentare: asteapta sa vada cum se vor comporta in retea primii 100 MW instalati, care ar trebui sa fie functionali in toamna lui 2010.

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
energie,
eoliene,
planuri,
Ondrej Safar,
centrale,
CEZ
/analize/energie/de-ce-bate-vantul-peste-proiecte-de-centrale-eoliene-de-2-mld-euro-5308652
5308652
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.