Vocabular de om de lume

Postat la 19 februarie 2013 265 afişări

Ca organizatori de evenimente gourmet şi nu numai, luăm contact cu oameni din domenii variate şi cu diferite niveluri de educaţie culinară. Învăţăm multe de la fiecare din ei şi sperăm că şi ei pleacă de la noi cu mai mult decât un stomac plin. Sperăm să capete respect şi curiozitate faţă de aspectul cultural asociat acesteia.

SORBET - preparat pe bază de lichid fără lactate din suc de fructe îngheţat parţial. Poate avea alcool. Are rolul de a curăţa palatul la jumătatea mesei şi a permite astfel savurarea felurilor de mâncare care urmează, cu o perspectiva proaspătă. Poate avea şi rol de digestiv şi stimulator al apetitului.

VINTAGE - referitor la vin denotă un vin realizat din struguri care au fost toţi recoltaţi în acelaşi an. Unele ţări acceptă un mic procent, ce variază între cinci şi 15%, de struguri din alt an, atunci când calitatea vinului o cere.

Întâlneam în romanele adolescenţei expresia din titlu - "om de lume" - şi, deşi departe de a o pătrunde pe de-a întregul, îmi doream instinctiv să devin unul. Mai târziu, sorbeam cu nesaţ cuvintele, ideile şi gesturile invitaţilor părinţilor mei ce-mi păreau umblaţi prin lume. Fiind un proces continuu, mă bucur şi acum când am ocazia să învăţ ceva nou. Tocmai de aceea îmi place munca pe care o fac.

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Cuvinete,
meniuri,
restaurante,
lux
/analize/comert/vocabular-de-om-de-lume-10572391
10572391
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.