Domino's Pizza, al doilea lant de livrari la domiciliu din lume vine in Romania. Vezi cu cine se va lupta (GALERIE FOTO)

Postat la 19 iulie 2010 2016 afişări

Competitia de pe piata pizzeriilor incepe sa semene cu cea din SUA: numarul unu, Pizza Hut, dezvolta agresiv PHD, afacerea de livrari la domiciliu, iar Domino’s Pizza, numarul doi, va intra pe piata tot printr-o franciza, ca si Pizza Hut. Cei doi giganti au de luptat cu alte zeci de branduri dezvoltate local. Chiar daca unele suna tot a pizza de peste ocean.

Vara, vanzarile de pizza scad. n vara lui 2010 insa, cu atat mai mult. "Traversam o perioada destul de dificila. Deocamdata nu am facut reduceri de personal si nici de salarii, dar am redus in schimb destul de multe alte cheltuieli. ncercam permanent sa introducem oferte in asa fel incat sa ne mentinem vanzarile la un anumit nivel. Momentan este destul de greu sa ne asteptam la un avans al incasarilor", explica Alex Telibasa, unul dintre managerii de la Zaza. Despre scadere in acest an vorbeste si Carmen Lupulet, directorul de marketing de la Pizza Hut Romania, care a inregistrat in primele cinci luni ale anului o scadere de 5% in ceea ce priveste vanzarile in Bucuresti. Doar valoarea bonului a scazut insa, pentru ca, la numarul de tranzactii, declinul a fost nesemnificativ. Conform lui Lupulet, PHD a ajutat mult businessul total, mentinand declinul vanzarilor la un nivel moderat, iar provincia a avut rolul ei, aducand cresteri de 15-20% la vanzari si de 10-15% la tranzactii pentru Pizza Hut.

Chiar daca este criza si multe dintre investitii au fost amanate, pizzeriile cu livrare la domiciliu se mai gandesc la dezvoltare. "Avem in plan sa ne extindem. Vrem sa deschidem inca unul sau doua puncte in Bucuresti. Chiar purtam discutii acum pentru inca un spatiu si pana la finalul anului vrem sa avem deja semnat contractul", povesteste despre planurile sale Dauteuil. Motivul pentru care Jerry's vrea noi puncte este micsorarea timpului de livrare, pentru ca, de fapt, aceasta este cheia succesului in businessul de livrare. Antreprenorul de la Jerry's nu se gandeste insa si la investitia intr-un restaurant: "Restaurantul care realizeaza si livrare la domiciliu este pus in situatia de a decide cine este mai important: clientul care a comandat la telefon sau cel care este servit la masa.

Castig de cauza va avea mereu clientul care serveste in incinta restaurantului". Jerry's Pizza are planuri si pentru provincie, vizand in primul rand orasele mari din apropierea Bucurestiului. Managerul lantului de pizzerii exclude insa varianta unei francize. "As prefera sa ne extindem pe cont propriu decat sa ne complicam cu o franciza, pentru ca pana la urma e nevoie de acelasi tip de resurse din partea noastra ca francizor." Nu la fel gandesc si cei de la Zaza Pizza, care, in cel mult trei ani, vor sa demareze vanzarea de francize in orasele mari din Romania, potrivit lui Alex Telibasa. {i PHD se pregateste de noi deschideri. Carmen Lupulet spune ca exista un spatiu pentru care s-ar putea semna curand un contract, iar strategia generala vizeaza deschiderea unor noi puncte, care sa acopere si zonele periferice ale Capitalei. Anul acesta, PHD s-a axat in special pe extinderea in centre comerciale, deschizand puncte de lucru in Cora Lujerului si Sun Plaza.

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

/analize/comert/domino-s-pizza-al-doilea-lant-de-livrari-la-domiciliu-din-lume-vine-in-romania-vezi-cu-cine-se-va-lupta-galerie-foto-6584980
6584980
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.