Cele mai răsunătoare eşecuri din ultimii 20 de ani. Care este domeniu în care niciun antreprenor român nu a reuşit

Autor: Ioana Mihai-Andrei Postat la 20 martie 2016 6808 afişări

INTEREX

Reţeaua de supermarketuri, parte a companiei franceze Groupement des Mousquetaires a deschis primul magazin la Ploieşti, în 2002, şi a înregistrat opt ani de activitate până în momentul în care a tras obloanele, a oferit două salarii compensatorii angajaţilor şi a renunţat la activitatea din această ţară. La apogeu, în 2008, avea afaceri de 108 milioane de euro şi 11 magazine.

GIMA

Deţinută de grupul turc Anchor, reţeaua ajunsese la şase magazine, dintre care trei în Capitală, primul fiind deschis în 1999, în cadrul Bucureşti Mall. În 2007, compania a înregistrat vânzări de 60 de milioane de euro iar la începutul lui 2008 a renunţat la magazinul pe care îl avea la Bacău. Supermarketurile au fost rebranduite ulterior în G’Market, dar nu au rezistat în peisajul comerţului alimentar local.

TRIDENT

Reţeaua deţinută de soţii Constantin şi Alina Mateescu a deschis primul magazin în Mediaş, în 2004, pornind de la alte afaceri, ca importul de haine, transportul de mărfuri şi exploatările forestiere. Lanţul a cerut insolvenţa în 2009, când a închis un hipermarket şi un supermarket. Datoriile se plasau în jurul a 25-26 de milioane de euro; când estimările pentru 2009 se refereau la o cifră de afaceri de 30 milioane de euro, dar reţeaua s-a destrămat rapid.

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

/analize/cele-mai-rasunatoare-esecuri-din-ultimii-20-de-ani-care-este-domeniu-in-care-niciun-antreprenor-roman-nu-a-reusit-15063472
15063472
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.