Venitul agricol real din România, cea mai abruptă scădere din UE în acest an

Postat la 12 decembrie 2012 19 afişări

Venitul real pe lucrător din agricultură a scăzut cu 16,4% în acest an în România, cel mai abrupt declin din UE, în timp ce media europeană a avansat cu 1%, potrivit datelor prezentate miercuri de Eurostat.

La nivelul Uniunii Europene, indicatorul a urcat anul trecut cu 1%, datorită creşterii cu 0,5% a venitulu iagricol real în paralel cu o scădere de 0,5% a costului producţiei agricole, potrivit Eurostat, care centralizează informaţiile primite de la autorităţile naţionale.

Cele mai puternice creşteri au fost înregistrate în Belgia (30%), Olanda (14,9%) şi Lituania (13,6%), la popul opus situându-se România (-16,4%), Ungaria (-15,7%), Slovenia (-15,1%) şi Austria (-10,2%).

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Venit,
real,
România,
scădere,
UE
/actualitate/venitul-agricol-real-din-romania-cea-mai-abrupta-scadere-din-ue-in-acest-an-10388466
10388466
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.