Un turist din Poiana Braşov: „E frumos, dar trebuie să fii patriot ca să vii aici. Preţurile sunt mari“

Autor: Mirabela Tiron Postat la 18 ianuarie 2013 25 afişări

Sute de schiori alunecau pe pârtiile înzăpezite, la instalaţia de telegondolă turiştii se îngrămădeau la coadă, parcările din apropierea domeniului de schi erau pline, iar la terase şi în restaurante nu mai găseai niciun loc liber. Aşa arăta Poiana Braşov săptămâna trecută, joi, când pensiunile şi hotelurile au fost luate cu asalt de turiştii care profitau de ultimele zile de vacanţă. Nu doar românii se bucurau de zăpada din staţiunea montană, ci şi moldoveni, ucraineni şi francezi.

"Am venit pentru o zi în Poiană. În încercarea de-a ne caza am găsit toate camerele ocupate, aşa că seara ne întoarcem în Bucureşti. Este frumos în Poiană, dar tot la Austria îmi este gândul, unde este mai ieftin şi sunt sute de kilometri de pârtie", a spus Victor Vlanga, administrator la o firmă, care schia joi pe pârtiile din Poiană, alături de fiica lui, cu câteva zile înainte ca ea să înceapă şcoala.

El spune că tarifele pentru abona­mentele la instalaţiile pe cablu sunt mari comparativ cu cele din staţiunile austriece raportat la oferta de pârtii de schi. Un abonament de o zi în Poiană, ce oferă acces la instalaţiile pe cablu, costă 135 de lei (31 de euro) pentru un adult şi 75 de lei (17 euro) pentru un copil.

Alte stiri pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
turist,
Poiana Braşov,
turism,
partii,
schi
/actualitate/un-turist-din-poiana-brasov-e-frumos-dar-trebuie-sa-fii-patriot-ca-sa-vii-aici-preturile-sunt-mari-10486663
10486663
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.