Un nou parteneriat pentru integrarea roboţilor industriali în fabricile din piaţa locală. „România are în prezent 15 roboţi industriali la 10.000 de lucrători, sub nivelul din Polonia sau Ungaria."

Autor: Andra Stroe Postat la 18 iunie 2020 128 afişări

Un nou parteneriat pentru integrarea roboţilor industriali în fabricile din piaţa locală. „România are în prezent 15 roboţi industriali la 10.000 de lucrători, sub nivelul din Polonia sau Ungaria."

IMSAT Groupe SNEF, proiectant şi integrator de soluţii multitehnice, îşi dezvoltă divizia de integrare sisteme robotice şi devine unic partener oficial în România al Kawasaki Robotics, unul dintre cei mai mari producători de roboţi industriali din lume.

Acesta este cel mai nou pas în dezvoltarea diviziei de proiecte speciale cu roboţi industriali, spun reprezentanţii businessului într-un comunicat. Pe lângă parteneriatul cu Kawasaki Robotics, IMSAT mai colaborează cu ABB şi STÄUBLI, doi jucători din domeniul roboţilor industriali şi cu Universal Robots pentru domeniul roboţilor colaborativi. Datorită competenţelor tehnice din echipa locală şi experienţei internaţionale în domeniul roboticii în ţări ca Franţa, Slovacia şi Brazilia, IMSAT Groupe SNEF va dezvolta proiecte comune cu toţi producătorii mari de roboţi prezenţi sau care urmează să intre pe piaţa românească. IMSAT Groupe SNEF va promova aceste soluţii pe piaţa din România şi din Europa, dar şi la cei peste peste 500 de clienţi industriali pe care îi are în portofoliu.

„Criza COVID-19 a creat contextul unei creşteri a automatizării în întreaga Europă, inclusiv în România. Principalele argumente pentru automatizare pornesc de la nevoia companiilor de a-şi proteja angajaţii, ca aceştia să fie mai puţin vulnerabili, şi se bazează pe tendinţa Europei de a se consolida durabil prin facilităţi de producţie locale. Un obiectiv important pentru noi va fi, prin urmare, să răspundem cererii pe care o estimăm în creştere în următoarele luni”, a declarat Alexandru Cuza, director de dezvoltare al IMSAT Groupe SNEF şi coordonatorul departamentului IMSAT Robotics.

De asemenea, fabricile din România devin tot mai inteligente şi proiectele cu roboţi industriali pot genera o productivitate a muncii mai mare. În acest context, obiectivul principal al IMSAT Groupe SNEF este consolidarea poziţiei de jucător important pe piaţa locală de integrare sisteme automatizate şi robotizate.

IMSAT Groupe SNEF are competenţele pentru a proiecta, fabrica, integra si programa sisteme de celule robotizate ca urmare a nevoilor clienţilor şi a studiilor de fezabilitate. Compania dezvoltă prototipuri, urmată de montaj, programare, punerea în funcţiune şi training pentru operatori. De asemenea, asigură şi servicii post integrare: mentenanţă, service şi piese de schimb.

Prin parteneriatul cu Kawasaki Robotics, IMSAT Groupe SNEF preia competenţele acestui producător pentru piaţa locală, oferind toate serviciile: integrarea de roboţi Kawasaki, servicii de mentenanţă, piese de schimb şi training.

În plus, IMSAT poate implementa proiecte cu roboţi industriali şi pe pieţele externe. În prezent, compania poartă discuţii cu mai mulţi clienţi din afara ţării despre potenţiale proiecte cu roboţi industriali, mai exact în Austria, Germania şi Bulgaria, în diferite industrii: farma, siderurgie sau FMCG.

Potenţialul roboţilor industriali în România

Potenţialul de dezvoltare a proiectelor cu roboţi industriali este foarte mare în România, care are în prezent 15 roboţi industriali la 10.000 de lucrători, sub nivelul din Polonia sau Ungaria. Media globală este de 74 roboţi industriali la 10.000 de angajaţi, potrivit Federaţiei Internaţionale pentru Robo-tică. Astfel, pentru a deveni mai competitivi la nivel european, producătorii industriali din România au nevoie de investiţii şi proiecte noi în automatizare şi robotizare.

Faptul că IMSAT Groupe SNEF a devenit partener oficial Kawasaki Robo-tics în România confirmă strategia companiei de dezvoltare în domeniul In-dustry 4.0. Astfel, în laboratorul de robotică IMSAT RobotLAB, o investiţie de 500.000 de euro realizată în Bucureşti, compania efectuează pretestarea sistemelor şi simularea soluţiilor robotizate, iar clienţii pot să urmărească în timp real cum avansează proiectul.

Integrarea roboţilor industriali: domeniile cu cel mai mare potenţial

Potrivit IMSAT Groupe SNEF, cele mai importante segmente de piaţă care au nevoie de investiţii în acest domeniu pe termen scurt şi mediu sunt sectorul auto, industria alimentară, farmaceutică, a sticlei, a materialelor de construcţii, FMCG, a mobilei, cea constructoare de maşini şi echipamente, navală, confecţii metalice, aeronautică, electrocasnice.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
roboti,
integrare,
parteneriat

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.