Programul de supraveghere NSA a suferit prima înfrângere într-un proces la Washington

Postat la 17 decembrie 2013 56 afişări

Un judecător federal de la un tribunal civil din Washington s-a pronunţat luni, pentru prima dată, împotriva programului de supraveghere NSA, apreciind că o colectare a metadatelor despre conversaţiile unei persoane constituie o "atingere adusă vieţii private".

Programul de supraveghere NSA a suferit prima înfrângere într-un proces la Washington

 Într-o hotărâre preliminară extrem de dură, consultată de AFP, judecătorul Richard Leon cataloghează colectarea globală a metadatelor telefonice (numerele de telefon care participă la conversaţie, durata apelurilor, între altele) fără o autorizare prealabilă din partea justiţiei drept o "atingere adusă vieţii private".

"Este evident că un asemenea program afectează" valorile apărate de al Patrulea Amendament al Constituţiei Statelor Unite privind protecţia vieţii private, scrie judecătorul Leon.

El interzice "Guvernului să colecteze metadate telefonice de la (compania) Verizon ale lui Larry Klayman şi Charles Strange", reclamanţii, în cadrul programului NSA.

Guvernul este obligat totodată să distrugă toate metadatele lui Klayman şi ale lui Strange care au fost deja colectate.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/programul-de-supraveghere-nsa-a-suferit-prima-infrangere-intr-un-proces-la-washington-11782497
11782497
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.