Primăria Capitalei începe procedurile pentru crearea „Centurii Verzi” din jurul Bucureştiului

Postat la 30 august 2017 50 afişări

Consiliul General al Capitalei a aprobat, miercuri, în unanimitate, începerea procedurilor de împădurire a terenurilor din jurul Bucureştiului şi crearea „Centurii verzi” a municipiului, dar, înainte de împădurirea efectivă, PMB va efectua studii şi analize de specialitate.

Primăria Capitalei începe procedurile pentru crearea „Centurii Verzi” din jurul Bucureştiului

„Obiectivul nostru este să ajungem la 30 de hectare de pădure la 1.000 de locuitori. S-a mai încercat demararea acestui proiect, Centura Verde a Capitalei, din nefericire nu s-a putut stabili o colaborare inter-instituţională eficientă cu unităţile administrativ-teritoriale din zona metropolitană din judeţul Ilfov. Acum nu se mai pune această problemă. Am fost Senator de Ilfov, am vorbit deja cu administratorii şi primarii şi consilierii primăriilor la care ne referim, nu vom mai avea de această dată niciun obstacol. Am discutat şi formal şi informal cu reprezentanţii Ministerului Apelor şi Pădurilor, cu care vom semna un parteneriat prin care să să punem bazele acestei colaborări. Voi anunţa, în cel mai scurt timp, primele acţiuni de împădurire. Acest start nu îl mai putem rata, vă garantez”, a declarat primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, în şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB).

În expunerea de motive a proiectului aprobat de CGMB se precizează că realizarea Centurii Verzi a Municipiului Bucureşti este un obiectiv strategic pentru Capitală, fiind o resursă naturală importantă cu rol în combaterea efectelor schimbărilor climatice, reducerii poluării aerului, mărirea suprafeţelor spaţiului verde şi o oportunitate de stimulare a dezvoltării ariei metropoitane a Capitalei prin amenajarea unor poli de interes turistic şi agrement.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.