Spre 100 de dolari barilul?

Postat la 23 octombrie 2007 1 afişăre

La 19 octombrie, pretul petrolului a depasit pentru prima data in istorie pragul de 90 de dolari pe baril la Bursa din New York, in conditiile in care dolarul a ajuns la noi minime istorice, gonind investitorii spre materii prime ca alternativa de plasament.

La 19 octombrie, pretul petrolului a depasit pentru prima data in istorie pragul de 90 de dolari pe baril la Bursa din New York, in conditiile in care dolarul a ajuns la noi minime istorice, gonind investitorii spre materii prime ca alternativa de plasament. Speculatia de baza care a impins dolarul in jos a fost legata de o posibila reducere a dobanzii de catre Rezerva Federala, la urmatorul consiliu de politica monetara din 31 octombrie, cu scopul de a stimula cresterea economica. In mod nefericit pentru cumparatorii de petrol, la aceasta

s-au adaugat vestile proaste despre planul de actiune militara al Turciei in nordul Irakului, care ar perturba evident livrarile de titei. Nelinistea de pe piata s-a dovedit in schimb prielnica firmelor producatoare: in urma anuntului de saptamana trecuta privind descoperirea unor noi zacaminte, PetroChina, cel mai mare furnizor de petrol si gaze din China, a crescut la bursa cu 10%, ajungand a doua companie din lume dupa capitalizare, cu 430 de miliarde de dolari, devansata doar de Exxon Mobil (518 miliarde de dolari).

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
petrol
/actualitate/afaceri/spre-100-de-dolari-barilul-963860
963860
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.