Ungureanu: Weber trebuie revocată din funcţia de Avocat al Poporului, a acţionat ca un agent al PSD

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 16 februarie 2021 52 afişări

Renate Weber trebuie revocată din funcţia de Avocat al Poporului, pentru că a încălcat Constituţia şi a acţionat ca un agent al PSD, afirmă deputatul USR PLUS Emanuel Ungureanu.

Ungureanu: Weber trebuie revocată din funcţia de Avocat al Poporului, a acţionat ca un agent al PSD

„Susţin această revocare, pentru că doamna Weber, din punctul meu de vedere, a încălcat de mai multe ori Constituţia şi limitele care sunt stabilite prin Constituţie (...). E clar că doamna Weber a acţionat în acest timp ca un agent al PSD-ului şi cred că nu are nimeni nici un dubiu în această privinţă, că n-a fost obiectivă în exercitarea mandatului”, declară la RFI Emanuel Ungureanu.

Deputatul USR PLUS spune că următorul Avocat al Poporului trebuie să fie un profesionist, nu un om politic.

„Eu sper să vină un profesionist. Noi am spus asta şi în ceea ce priveşte reforma Curţii Constituţionale. Nu e normal că Parlamentul numeşte din spectrul politic oameni în CCR sau preşedintele (...). Nu vreau să fie înlocuit un om al PSD-ului cu un om al USR-ului la Avocatul Poporului, asta e cât se poate de categoric”, conchide Ungureanu.

Birourile Permanente reunite ale Senatului şi Camerei Deputaţilor ar urma să discute marţi despre cererea de revocare a lui Weber din funcţie.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ungureanu,
weber,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.