SPIONAJ industrial la IPROMIN - MAE: Ambasada Rusiei îl poate contacta oricând pe cetăţeanul depistat cu hărţi clasificate

Postat la 12 noiembrie 2012 60 afişări

Cetăţeanul rus depistat pe Aeroportul Henri Coandă cu hărţi care conţineau informaţii clasificate este în libertate şi poate contacta sau poate fi contatctat oricând de Ambasada Rusiei, căreia i s-au transmis, la sfârşitul lunii octombrie, inclusiv datele de identificare a persoanei, informează MAE.

Ministerul Afacerilor Externe confirmă, într-un comunicat remis, luni dimineaţă, agenţiei MEDIAFAX, că a primit de la Ambasada Federaţiei Ruse o Notă Verbală prin care se solicitau informaţii suplimentare referitoare la situaţia cetăţeanului rus O.M., care a fost depistat pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă, în timp ce încerca să părăsească teritoriul României având asupra sa documente şi hărţi geologice, emise de autorităţi ale statului român, conţinând informaţii şi date clasificate. De asemenea, Ambasada a solicitat sprijinul Ministerului Afacerilor Externe pentru organizarea unei întâlniri a oficialilor din secţia consulară a Ambasadei cu cetăţeanul rus O.M. Ministerul Afacerilor Externe reaminteşte că a transmis deja către partea rusă, la 30 octombrie 2012, pe baza elementelor primite de la autorităţile române competente (DIICOT), clarificările necesare despre situaţia cetăţeanului Federaţiei Ruse împotriva căruia s-a dispus măsura interdicţiei de a părăsi localitatea, precizând că nicio altă măsură preventivă, cum ar fi reţinerea sau arestarea, nu a fost luată.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
SPIONAJ industrial,
IPROMIN,
rusia
/actualitate/spionaj-industrial-la-ipromin-mae-ambasada-rusiei-il-poate-contacta-oricand-pe-cetateanul-depistat-cu-harti-clasificate-10301373
10301373
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.