"Misiune imposibilă" pentru Spania - să anunţe noi reduceri de cheltuieli de 40 miliarde euro

Postat la 26 martie 2012 8 afişări

Premierul Spaniei, Mariano Rajoy, se confruntă cu cea mai dificilă săptămână de la învestirea în urmă cu trei luni, întrucât trebuie să anunţe vineri reduceri de cheltuieli de până la 40 miliarde de euro pentru a respecta ţinta de deficit bugetar pentru acest an.

Rajoy a fost forţat recent de ceilalţi lideri europeni să adopte o ţintă de deficit bugetar de 5,3% pentru acest an, după ce Spania şi-a stabilit unilateral ca obiectiv un deficit mai ridicat, de 5,8%, potrivit cotidianului The Guardian. Unii lideri europeni şi pieţele financiare au semnalat deja situaţia din Spania ca cea mai importantă ameninţare în acest moment pentru stabilitatea zonei euro. Comisarul UE pentru afaceri monetare, Olli Rehn, a învinuit tentativele Spaniei, a patra mare economie a zonei euro, de a relaxa măsurile de reducere a cheltuielilor pentru noile presiuni asupra datoriei suverane.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
spania,
reduceri,
cheltuieli,
Mariano Rajoy
/actualitate/misiune-imposibila-pentru-spania-sa-anunte-noi-reduceri-de-cheltuieli-de-40-miliarde-euro-9439586
9439586
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.