Medvedev a propus o taxa asupra grupurilor petroliere, pentru un fond de remediere a dezastrelor

Postat la 28 iunie 2010 11 afişări

Presedintele Rusiei, Dmitri Medvedev, a a propus o taxa speciala asupra companiilor petroliere, fondurile urmand sa varsate intr-un fond care sa asigure remedierea dezastrelor ecologice, precum cel din Golful Mexic.

Medvedev a lansat propunerea de a se crea un fond global pentru poluare la summit-ul G20 din Toronto. Oficialul rus a afirmat ca liderii G20 au cerut expertilor sa inceapa sa lucreze la aceasta idee. "Una dintre idei, care necesita inca discutii, este de a colecta bani de la marile companii internationale care produc petrol, bani care sa fie plasati intr-un fond special consolidat (...) pentru asigurarea unor astfel de riscuri", a aratat Medvedev.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
international,
poluare,
petrol,
Medvedev,
propunere,
Rusia
/actualitate/medvedev-a-propus-o-taxa-asupra-grupurilor-petroliere-pentru-un-fond-de-remediere-a-dezastrelor-6455332
6455332
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.