Franţa a păstrat un minut de reculegere în memoria victimelor atacului de la Charlie Hebdo

Autor: Ioana Bojan Postat la 08 ianuarie 2015 24 afişări

Franţa a păstrat joi, la prânz (13.00, ora României), un minut de reculegere în memoria victimelor atentatului comis miercuri la redacţia săptămânalului satiric Charlie Hebdo.

Transporturile în comun din Paris şi-au întrerupt traseele pentru un minut, timp în care şi şcolile şi-au încetat activitatea. De asemenea, în numeroase întreprinderi salariaţii au încetat lucrul.

Preşedintele francez François Hollande a decretat "zi de doliu naţional" joi, în urma atentatului din capitală.

Parisul s-a confruntat miercuri cu cel mai sângeros atac comis în Franţa de un secol, respectiv un masacru cu arme Kalaşnikov în plină şedinţă de redacţie la publicaţia Charlie Hebdo, care s-a soldat cu 12 morţi şi 11 răniţi. Autorii atacului au fost identificaţi drept fraţii Cherif şi Said Kouachi, cunoscuţi de serviciile franceze antiterorism.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
FRANŢA,
ATENTAT,
/actualitate/franta-a-pastrat-un-minut-de-reculegere-in-memoria-victimelor-atacului-de-la-charlie-hebdo-13754659
13754659
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.