Cine este antreprenorul român care a ajuns atât de puternic încât cumpără multinaţionale

Postat la 25 aprilie 2024 5532 afişări

Cine este antreprenorul român care a ajuns atât de puternic încât cumpără multinaţionale

100 Cei mai admiraţi CEO din România - 096. Voicu Oprean, Fondator şi CEO, AROBS Transilvania Software

Antreprenorul a clădit AROBS Transilvania Software, un furnizor global de soluţii IT şi software personalizat, cu venituri de sute de milioane de lei. Compania a fost înfiinţată la Cluj, iar acum are peste 1.000 de angajaţi, operaţiuni în opt ţări din diferite colţuri ale lumii şi o capitalizare bursieră de aproape 800 de milioane de lei. „AROBS a fost pornită pentru ca programatorii să nu mai plece din ţară, pentru că la rândul meu am fost programator şi la acea vreme toată lumea pleca din ţară. Din generaţia mea, cred că 90% dintre colegi au emigrat sau lucrează în alte ţări, iar primul meu vis a fost să oprim acest lucru”, a povestit el anterior pentru Business Magazin.

În opinia lui Voicu Oprean, este de maximă importanţă ca partenerii de afaceri să fie pe aceeaşi lungime de undă, pentru că, spune el, „dacă apar suspiciuni de orice parte cred că funcţionează principiul «put the fish on the table», pentru că altfel pute şi nu ştii de unde. Deci cred că acesta ar fi un sfat foarte important, pentru că trebuie să îţi alegi partenerii testându-i”.



Povestea antreprenorului ce este întruchiparea visului românesc în industria de IT, întrucât el a devenit atât de puternic încât cumpără multinaţionale

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.