Ciucă cere responsabilizarea firmelor de construcţii prin lege: România este o ţară cu risc seismic

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 01 martie 2023 27 afişări

Premierul Nicolae cere responsabilizarea prin lege a firmelor de construcţii. „România este o ţară cu risc seismic”, afirmă el.

Ciucă cere responsabilizarea firmelor de construcţii prin lege: România este o ţară cu risc seismic

„Monitorizarea şi coordonarea transpunerii în practică a tuturor acestor decizii pe care le luăm la nivelul Guvernului, cooperarea cu autorităţile locale, astfel încât să înţeleagă toată lumea că aici nu discutăm despre a duce responsabilitatea de la nivel central la nivel local şi invers, ci este o responsabilitate comună pentru tot ceea ce înseamnă o infrastructură consolidată şi asigurată pentru risc seismic. România este o ţară cu risc seismic, am avut discuţii şi cu specialişti în domeniu. Ca atare, cred că foarte curând (...) va trebui să intrumentalizăm acea procedură prin care companiile să poată să fie certificate pe domenii de specialitate în construcţii şi de asemenea să reglementăm partea de responsabilitate faţă de structura de rezistenţă în timp a celor care sunt implicaţi în realizarea acestor construcţii”, spune Nicolae Ciucă.

El precizează că, la Gorj, autorităţile vor continua să monitorizeze modul în care se folosesc fondurile.

„Am alocat de la fondul de rezervă bani, continuăm să alocăm bani pentru că au mai fost identificate clădiri publice care necesită să fie reparate. Toate aceste sume vor trebui cheltuite aşa cum se cuvine, astfel încât să avem garanţia că nu repetăm greşelile din trecut”, încheie Ciucă.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ciucă,
risc seismic,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.