Ce bacşiş ar trebui să lăsaţi chelnerilor, în funcţie de ţara în care vă aflaţi?
În unele ţări, bacşişul este trecut pe nota de plată, în altele, clienţii sunt liberi să lase cât doresc, la fel cum sunt şi câteva în care bacşişul este considerat jignitor sau este chiar ilegal. Care sunt practicile oferirii bacşişului în diferite ţări?
Ungaria
Dacă mâncaţi într-un restaurant mai elegant, puteţi lăsa un bacşiş de 10%. Pentru băuturi şi cafea, sunt suficiente câteva monede.
Islanda
Un bacşiş de 15% este inclus în nota de plată. Puteţi lăsa în plus încă 5%.
India
În India, chelnerii primesc în general bacşişuri de 5 - 10%.
Indonezia
Nota de plată include şi un bacşiş de 10% la care ar trebui să mai adăugaţi ceva bani, până ajungeţi la un bacşiş total de 15%.
Israel
Majoritatea restaurantelor nu includ taxa de servire în nota de plată. În aceste cazuri, un bacşiş de 12% este recomandabil.
Italia
În Italia ar trebui să lăsaţi un bacşiş de 10%.
Japonia
În Japonia nu există o cultură a bacşişului şi foarte puţini oameni lasă bacşiş atunci când ies în oraş.
Iordania
Aproape întotdeauna veţi avea bacşişul inclus în nota de plată, însă puteţi lăsa încă 5 - 10% în plus.
Liban
Bacşişul ar trebui să reprezinte 10% din nota de plată.
Malaezia
În nota de plată este inclus un bacşiş de 10%. Dacă este nevoie, puteţi pune ceva bani în plus, până ajungeţi la o sumă rotundă.
Mexic
Un bacşiş de 10 - 15% este recomandat atât în restaurante, cât şi celor care vă livrează mâncarea la domiciliu.
Maroc
Dacă nu este deja trecut în nota de plată, lăsaţi un bacşiş de 10%.
Noua Zeelandă
Puteţi să vă păstraţi banii pentru altceva, întrucât în Noua Zeelandă nu se obişnuieşte să se lase bacşiş.
CITEŞTE MAI MULTE ÎN PAGINA URMĂTOARE ->>>>>>>>>>>>
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro