Antreprenorii din construcţii cer guvernului schimbarea condiţiilor privind scutirea taxelor şi acordarea salariului minim de 3.000 de lei

Postat la 25 februarie 2019 43 afişări

Asociaţia antreprenorilor în construcţii (ARACO) solicită guvernului o serie de modificări la OUG 114/2018. Printre acestea se numără şi condiţiile prin care unele companii pot beneficia de scutiri de la plata unor taxe, dar şi extinderea listei codurilor CAEN care intră sub incidenţa ordonanţei.

Antreprenorii din construcţii cer guvernului schimbarea condiţiilor privind scutirea taxelor şi acordarea salariului minim de 3.000 de lei

Ordonanţa prevede scutirea de la plata contribuţiilor sociale ale angajatorului pentru perioada 1 ianuarie 2019 – 31 decembrie 2028, reducerea contribuţiilor sociale ale salariaţilor cu 3,75% şi un salariu minim brut de 3.000 de lei pentru angajaţii din construcţii.

 

Măsurile se aplică însă doar în cazul companiilor care îndeplinesc trei condiţii: deţinerea unuia din codurile CAEN prevăzute în OUG, realizarea a cel puţin 80% din cifra de afaceri din activitatea prevăzută de respectivele coduri CAEN şi acordarea unor venituri brute lunare din salarii şi asimilate salariilor între 3.000 şi 30.000 de lei.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
constructii,
conditii,
antreprenori,
guvern

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.