Vasilescu, BNR: Inflatia calculata de FMI nu tine cont de „considerentele psihologice“

Postat la 09 iulie 2010 11 afişări

Inflatia la sfarsitul anului ar putea fi mai mica decat prognoza de 8% negociata de Banca Nationala a Romaniei impreuna cu FMI, spun oficialii bancii centrale, care au in vedere "considerentele psihologice" care decurg din cresterea TVA.

"Era normal ca la aceasta prognoza sa se faca o socoteala aritmetica. S-a adunat la TVA impactul de 4,2% din TVA si s-a scazut la produsele unde nu a fost modificata. (...) Nu aveam cum sa aducem si considerente psihologice, care, dupa parerea mea, vor interveni puternic", a declarat joi Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR Mugur Isarescu. El a explicat si cum functioneaza mecanismul "psihologic" care va duce la o crestere a preturilor mai mica decat cea calculata de cele doua institutii.

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
economie,
inflatie,
preturi,
FMI,
estimare,
Vasilescu,
BNR
/actualitate/afaceri/vasilescu-bnr-inflatia-calculata-de-fmi-nu-tine-cont-de-considerentele-psihologice-6528696
6528696
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.