Niro investeste inca 100 mil. euro in China Town

Postat la 03 iunie 2008 25 afişări

Niro Group va investi 100 de milioane de euro in a doua faza a proiectului China Town, care va cuprinde o zona comerciala si una de agrement, a declarat astazi Nicolae Dumitru, presedintele Niro Group

"Vom demola si o parte din constructiile vechi aflate pe un teren de 80 de hectare din apropiere. Vor fi magazine, restaurante, o zona de agrement si comert in principal. In a treia faza urmeaza sa construim si un hotel si locuinte", a spus Dumitru, precizand ca prima faza a proiectului este reprezentata de centrul comercial Dragonul Rosu, amplasat in zona Colentina-Fundeni din Capitala. Nicolae Dumitru a mai precizat ca fondurile necesare provin atat din resurse proprii cat si din credite bancare, compania accesand deja linii de credit de la Alpha Bank si Piraeus.

Lucrarile de constructie vor fi realizate de compania Beijing Urban Construction Engineering&NIRO SA, un joint-venture creat recent impreuna cu Beijing Urban Construction Group. "Partea romane detine 49% din capitalul noii companii in timp ce partea chineza detine 51%. Speram ca peste doi ani sa putem participa si la licitatii pentru lucrari publice", a mai spus omul de afaceri, care controleaza Niro Group.

Noua companie poarta deja negocieri in vederea ridicarii unui "turn de 25 de etaje", contract a carui valoare este estimata la 30 de milioane de euro. "Vom angaja atat muncitori din Romania, cat si forta de munca din China", au declarat reprezentanţii noii companii infiintate. Beijing Urban Construction Engineering este una din cele mai mari companii de constructii din China, printre cele mai importante proiecte ale companiei numarandu-se stadionul care va gazdui Jocurile Olimpice din aceasta vara, noul terminal al aeroportului din Beijing si mai multe sute de kilometri de austrada.

Niro Group este format din mai multe firme, ale caror activitate variaza de la sectorul alimentar la constructii si dezvoltari imobiliare. Compania are in portofoliu si hotelul Bulevard, care ar trebui sa se deschida in acest an in urma unei investitii de 10 milioane de euro. In plus, compania a predat deja ansamblul rezidential Central Park din Bucuresti, care cuprinde aproximativ 450 de apartamente.

Potrivit propriilor evaluari, activele Niro Investment Group au o valoare comerciala de 600 de milioane de euro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afaceri/niro-investeste-inca-100-mil-euro-in-china-town-2682923
2682923
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.