Inflatia a scazut la 4,3 - 4,4% in iunie, dar va urca in jurul a 7% in iulie

Postat la 11 iulie 2010 18 afişări

Rata anuală a inflatiei a scazut la 4,3 - 4,4% in iunie, de la 4,42% in luna precedenta, dar va urca in iulie in jurul a 7%, desi cresterea TVA la 24% nu isi va produce efectul maxim, considera analistii.

Economistii-sefi de la ING Bank Romania, Raiffeisen Bank si UniCredit Tiriac Bank au opinii asemanatoare privind evolutia preturilor de consum in luna iunie, dar estimarile pentru traiectoria in restul anului sunt destul de diferite.

Institutul National de Statistica va publica, luni, datele privind indicele preturilor de consum in luna iunie.

"Preturile au ramas relativ stabile in iunie, fara schimbari semnificative si, prin urmare, indicele preturilor de consum a afisat doar o crestere usoara, de 0,2% fata de luna precedenta. Deprecierea leului, cu aproximativ 1,6%, a fost compensata partial de scaderea preturilor in cazul unor servicii de telefonie fixa", a declarat pentru MEDIAFAX economistul-sef al UniCredit Tiriac Bank, Rozalia Pal.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
economie,
inflatie,
rata,
TVA,
crestere,
preturi
/actualitate/afaceri/inflatia-a-scazut-la-4-3-4-4-in-iunie-dar-va-urca-in-jurul-a-7-in-iulie-6537896
6537896
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.