S-a dat legea! Pedeapsă extremă pentru românii care distribuie imagini intime cu o persoană cunoscută, fără acordul acesteia

Postat la 14 iunie 2023 110 afişări

S-a dat legea! Pedeapsă extremă pentru românii care distribuie imagini intime cu o persoană cunoscută, fără acordul acesteia

Pedeapsă extremă pentru românii care distribuie imagini intime cu o persoană cunoscută, fără acordul acesteia. O astfel de faptă se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau amendă, potrivit unei legi promulgate miercuri de preşedintele României.

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, miercuri, legea care prevede că divulgarea, difuzarea, prezentarea sau transmiterea, în orice mod, a unei imagini intime a unei persoane identificate, fără consimţământul acesteia, de natură să-i provoace o suferinţă psihică sau o ştirbire a imaginii sale, va fi pedepsită cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.

Actul normativ vizează completarea art. 226 din Legea nr. 286/2019 privind Codul penal.

„Divulgarea, difuzarea, prezentarea sau transmiterea, în orice mod, a unei imagini intime a unei persoane identificate sau identificabile după informaţiile furnizate, fără consimţământul persoanei înfăţişate, de natură să provoace acesteia o suferinţă psihică sau să aducă o atingere a imaginii sale, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă”, prevede legea promulgată.

Cititi mai multe pe www.mediaflux.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
acord,
distribuire,
imagini

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.