Topul celor mai scumpe locuinte vandute in 2009

Postat la 26 ianuarie 2010 46 afişări

Pe de o parte, poate parea paradoxal: in plina criza economica si in cea mai neagra perioada pentru imobiliare din ultimii ani, in Romania s-au vandut locuinte cu preturi de peste un milion de euro. Insa, privind in detaliu, e o diferenta majora intre valorile tranzactiilor din 2009 si cele din anii trecuti.

Cum arata 2010 pentru segmentul rezidential de lux? Consultantii imobiliari vorbesc de o prima jumatate de an dificila, sperantele fiind pentru a doua jumatate a anului, care ar putea aduce - odata cu iesirea din recesiune - o usoara revenire a pretului si mai ales a numarului de tranzactii. "Daca nu vor interveni alte fenomene perturbatoare pentru sectorul imobiliar romanesc, estimam ca segmentul rezidential de lux va inregistra o tendinta usor ascendenta odata cu vara acestui an, iar la sfarsitul lui 2010 preturile de vanzare vor inregistra cresteri intre 10% si 15% fata de valorile curente", crede Robert Teodorescu, managerul departamentului rezidential din cadrul Regatta.

Pe de alta parte, comparatia dintre valorile tranzactiilor din 2008 si cele incheiate anul trecut pe segmentul de lux merita completata si de estimarile consultantilor imobiliari realizate la inceputul lui 2009, de genul: "Exista o serie de cumparatori ce dispun de lichiditati si exploateaza momentul de criza" sau "Anul 2009 va mai aduce tranzactii de lux din simplul motiv ca preturile au scazut, iar proprietati la care in 2007 unii doar visau au devenit acum accesibile. Piata a devenit una a cumparatorilor". Cumparatorii s-au abtinut insa in 2009, in general, sa cumpere proprietati rezidentiale, fie ele de lux sau nu. Nu e de mirare ca, pentru 2010, estimarile de inceput de an sunt incomparabil mai prudente.

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
imobiliare,
locuinte,
top,
2009
/topurile-business-magazin/topul-celor-mai-scumpe-locuinte-vandute-in-2009-5411932
5411932
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.