Cele mai mari prime de asigurari subscrise in 2009

Postat la 20 ianuarie 2010 48 afişări

Chiar daca in 2009 in asigurari s-a vorbit mai degraba de cresterea abrupta a ratei rezilierilor decat de produse sau contracte noi, au fost si clienti care au mers inainte cu investitiile in produsele de asigurare. Anul trecut, companiile de profil au incheiat polite individuale care au atins in unele cazuri si valori de zeci sau sute de mii de euro.

Practic, la politele traditionale, in cazul decesului persoanei asigurate pe perioada de plata a primelor, asiguratorul va plati beneficiarilor indemnizatia de deces, constituita din suma asigurata la deces si participarea la profit. In cazul supravietuirii persoanei asigurate, asiguratorul plateste indemnizatia de supravietuire, constituita din suma asigurata la supravietuire si participarea la profit. Anul trecut, un roman a incheiat o polita de asigurare de viata de 2,5 mil. lei, adica aproximativ 600.000 de euro. Compania care a oferit polita a fost Asirom VIG, iar produsul este unul de asigurare mixta de viata familiala. Acest tip de asigurare poate fi incheiata pentru orice persoana cu varsta cuprinsa intre 16 si 65 de ani, fara a depasi 75 de ani la expirarea politei de asigurare. Ea acopera supravietuirea la termenul de expirare, decesul din orice cauza si invaliditatea permanenta partiala sau totala din accident. Pe aceeasi polita, pot fi inscrisi si membrii familiei, numiti coasigurati. Acelasi tip de polite sunt clasate si pe locurile al doilea si al treilea, in topul Business Magazin al celor mai mari prime de viata subscrise in 2009.

Shah Rouf, directorul general al Aviva Asigurari de Viata, remarca o tendinta interesanta care s-a manifestat pe parcursul anului 2009 - scaderea numarului de contracte noi a fost compensata de cresterea valorii primei medii. "Anul 2009 a fost anul in care apetitul pentru risc al clientilor s-a redus semnificativ - ma refer la produsele cu componenta investitionala si, in mod special, pentru cele cu prima unica", precizeaza Rouf, care la mijlocul lunii februarie va parasi functia pe care o detine in Romania, pentru a prelua conducerea operatiunilor Aviva din Sri Lanka.

In 2009, compania pe care o conduce Rouf a inregistrat cea mai mare prima pentru un contract de 102.000 de lei, adica aproximativ 25.000 de euro, in cazul unei polite cu prima esalonata. Aceste produse sunt, de altfel, si cel mai des intalnite in piata, fiind mai accesibile pentru clienti, intrucat prima de asigurare nu se plateste intr-o singura transa, ci in mai multe, la date prestabilite.

La mica distanta se afla o polita incheiata de ING Asigurari de Viata, compania lider din piata asigurarilor de viata, in valoare de aproape 91.000 de lei, respectiv 21.500 de euro. "In primele noua luni din 2009 am sesizat un semnal pozitiv in privinta resurselor financiare alocate de clientii care au incheiat o asigurare si o accentuare a preferintelor pentru produsele care ofera protectie si randamente garantate", spune Cornelia Coman (foto), directorul general al ING Asigurari de Viata si presedintele consiliului de administratie al ING Fond de Pensii. Conform informatiilor disponibile dupa primele noua luni, la ING, prima medie pentru contractele unit linked a crescut anul trecut cu 6,5%, iar la contractele de tip traditional s-a majorat cu aproximativ 5%. Pentru portofoliul de asigurari de viata al companiei, prima medie anualizata in 2009 a fost de 1.530 de lei (361 euro).

ING Asigurari de Viata ocupa si urmatoarele doua locuri in topul celor mai mari prime subscrise in 2009, cu doua contracte individuale in valoare de 81.586 de lei (19.287 euro), respectiv 80.262 de lei (18.974 euro).

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
top,
asigurari,
servicii financiare,
prime
/topurile-business-magazin/cele-mai-mari-prime-de-asigurari-subscrise-in-2009-5343636
5343636
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.