Cele mai mari concedieri din Romania

Postat la 07 iunie 2010 67 afişări

Numarul somerilor din Romania a crescut cu peste 165.000 in ultimele patru luni, iar de la inceputul lui 2009 cu aproape 400.000. Cele mai multe restructurari s-au facut in companiile private, insa cele mai drastice i-au avut ca victime pe angajatii de la stat.

Trebuie spus ca mai toate companiile ce au renuntat la un numar mare de oameni au facut concedieri oarecum proportional cu numarul de angajati, care odata cu venirea crizei nu se mai justifica. Spre exemplu, Petrom avea 33.656 de angajati la sfarsitul anului 2008, inainte de a anunta concedierile, iar Romtelecom avea in jur de 10.000 de angajati, cu mult peste competitorii sai din industrie. "Dincolo de acesti giganti, care au facut disponibilizari rasunatoare prin amploarea lor, un numar mult mai mare de firme mici, cu putini angajati - 50-100 -, insuficient capitalizate si cu probleme de cash-flow au fost nevoite sa opereze restructurari, reprezentand un procent semnificativ din numarul total de angajati", adauga Florin Gogianu.

Un top similar facut la anul ar trebui sa arate complet diferit, iar in primele zece cele mai mari campanii de disponibilizare ar trebui sa vedem institutii de stat, daca planurile Guvernului se vor realiza. Cu alte cuvinte, daca mai toti consultantii spun ca pentru companiile private perioada neagra a trecut, ministerele, institutiile din administratia publica centrala si locala, companiile de stat si organizatiile finantate din bani publici abia acum incep sa-si filtreze echipele.

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
top,
resurse umane,
disponibilizari
/topurile-business-magazin/cele-mai-mari-concedieri-din-romania-6274751
6274751
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.