Cele mai importante tranzactii din industria alimentara

Postat la 15 decembrie 2009 53 afişări

Daca anii 2007 si 2008 au fost dinamici din punctul de vedere al tranzactiilor din industria alimentara, 2009 a fost pana acum un an cu mult mai putine miscari strategice si cu achizitii de valoare mai mica. S-au tranzactionat in prima jumatate a anului companii in valoare de circa 55 de milioane de euro, ceea ce reprezinta mai putin de un sfert din cuantumul operatiunilor de anul trecut.

Daca in 2007, achizitiile din domeniul afacerilor cu bunuri alimentare depaseau 200 de milioane de euro, anul 2008 a dus la o crestere cu 25% a acestei valori, la peste 250 de milioane de euro. A urmat insa inceputul crizei, care a potolit ambitiile companiilor si a silit investitorii la prudenta: in prima jumatate a anului s-au tranzactionat companii in valoare de circa 55 de milioane de euro, ceea ce reprezinta mai putin de un sfert din cuantumul operatiunilor de anul trecut. "Desi in acest an criza a determinat blocarea planurilor de achizitii, sectorul FMCG va fi in continuare atractiv pentru investitori, tinand cont de faptul ca nu am atins media Europeana de consum la multe categorii de bunuri", a explicat Catalin Baiculescu, Co-Managing Partner Musat & Asociatii. Piata fuziunilor si achizitiilor din domeniu este momentan inghetata, pentru ca oamenii de afaceri asteapta momentul pentru a vedea unde este limita inferioara a pretului de tranzactionare a companiilor. "Nu ne vom mai intalni cu tranzactiile de amploare cu care eram obisnuiti din doua motive: multi dintre jucatorii autohtoni de pe aceste piete au fost deja achizitionati de catre multinationale, iar potentialii cum-pa-ratori nu mai sunt dispusi sa plateasca aceleasi sume ca acum doi ani, fiind mult mai precauti cu investitiile", a conchis Baiculescu.

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
tranzactii,
comert,
industrie,
alimente,
companii
/topurile-business-magazin/cele-mai-importante-tranzactii-din-industria-alimentara-5173145
5173145
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.