To whom it may concern: Ce are de gand Marea Britanie sa faca cu imigrantii

Postat la 03 mai 2010 40 afişări

In timp ce se pregatesc pentru alegerile parlamentare din 6 mai, britanicii de pretutindeni identifica imigratia cu una dintre cele mai mari ingrijorari ale lor. Dar in putine locuri aceasta problema este atat de stringenta sau optiunile electorale atat de restranse ca in Barking si Dagenham din estul Londrei.

Ingrijorarile ca imigrantii profita pe nedrept de resursele publice in scoli si spitale au fost exacerbate de ziarele antiguvernamentale, ca tabloidul populist Daily Mail, ce publica adesea articole care rezoneaza cu anxietatile publice.

Pe la inceputul lunii aprilie, spre exemplu, ziarul a publicat un material despre un spital cu angajati din 70 de tari diferite, care vorbeau o engleza atat de proasta, incat aveau nevoie de ore de limba engleza platite de stat. Recent, tot Daily Mail a scris ca femeile musulmane angajate in spitale au primit permisiunea sa-si acopere antebratele din considerente religioase, in contradictie cu regulile standard de igiena.

Poate ca destul de tardiv, laburistii recunosc cat de mult ii streseaza imigratia pe votantii lor. Recent, ei au anuntat ca vor cere ca toti angajatii consiliilor locale care lucreaza cu publicul sa vorbeasca fluent engleza. In Dagenham, Meg Hillier, membra a Parlamentului si ministru adjunct al imigratiei, a facut campanie impreuna cu Margaret Hodge, inarmata cu o tolba de informatii despre politicile de imigratie ale laburistilor.

"La fiecare opt minute, cineva este deportat", sustine Hillier. "Amprentam pe oricine vine aici pentru mai mult de sase luni. Strainii trebuie sa aiba carti de identitate speciale." Hillier afirma ca guvernul nu cedeaza de fapt la xenofobie, ci raspunde la ingrijorarile publicului. "Oamenii au dreptul sa aiba temeri legate de imigratie", spune ea.

In piata de sambata din Barking, unde fetele albe se amesteca cu cele intunecate si unde vezi femei care poarta burqa (valul musulman), Freda Shaw observa scena si scutura din cap. "Nu cred ca BNP este raspunsul, ei sunt doar rasisti", crede ea. "Dar uitati-va, nu e niciun magazin detinut de albi aici. Unde traiesc eu, ai nevoie de pasaport ca sa poti intra."

Intre timp, Dominic Carman, candidatul liberal-democrat pentru Parlament, facea si el campanie ceva mai incolo. Singurul lui scop: sa opreasca BNP. "Ei sunt beneficiarii evidenti ai unui vot de protest impotriva ineptiei si a incompetentei laburistilor", sustine el. "BNP capitalizeaza pe problemele existente aici, punandu-le pe toate pe seama imigratiei." Carman gesticuleaza inspre tarabele pietii, un amestec de zgomote si mirosuri si de marfuri exotice din toata lumea. "Adevaratul spirit al multiculturalismului este viu si vioi in aceasta piata", zice el. "Exact asta vrea sa distruga Nick Griffin."

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

/special/to-whom-it-may-concern-ce-are-de-gand-marea-britanie-sa-faca-cu-imigrantii-6077808
6077808
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.