To whom it may concern: Ce are de gand Marea Britanie sa faca cu imigrantii

Postat la 03 mai 2010 40 afişări

In timp ce se pregatesc pentru alegerile parlamentare din 6 mai, britanicii de pretutindeni identifica imigratia cu una dintre cele mai mari ingrijorari ale lor. Dar in putine locuri aceasta problema este atat de stringenta sau optiunile electorale atat de restranse ca in Barking si Dagenham din estul Londrei.

In 2006, BNP a castigat 12 din cele 51 de locuri in consiliul municipalitatii din Barking si Dagenham, cea mai buna performanta a sa din intreaga tara. De data aceasta, la alegerile din 6 mai spera sa obtina inca 14 mandate, indeajuns pentru a controla consiliul, bugetul anual al acestuia de 300 de milioane de lire sterline (347,5 milioane de euro) si pe cei 9.300 de angajati. De asemenea, partidul isi propune sa o inlocuiasca si pe laburista Margaret Hodge, care reprezinta Barking in parlamentul

de la Londra.

Contracandidatul lui Hodge este Nick Griffin, liderul BNP. Absolvent de Drept la Cambridge, bine imbracat si bun vorbitor, Griffin, 51 de ani, a negat ca Holocaustul s-ar fi petrecut si a admis doar ca Hitler "a mers putin cam departe". In 1998 a fost condamnat pentru distribuirea de materiale care indemnau la violenta rasiala.

Dar in ultimii ani, Griffin a avut grija sa-si modereze iesirile publice, pe masura ce partidul lui a incercat sa cucereasca o baza electorala larga. Anul trecut, el a fost ales in Parlamentul European din partea regiunii North West England.

In Barking, suporterii BNP fac campanie impotriva lui Margaret Hodge folosindu-se de numele ei de fata, Oppenheimer, aparent intr-o incercare de a obtine un vot antisemit si acuzand-o in mod fals ca ar sprijini un plan fictiv care - dupa cum spune legenda - ar recompensa financiar africanii ca sa se mute in zona, crescand astfel baza de votanti a laburistilor.

"Sunt cele mai importante alegeri la care am concurat si cele care ma pasioneaza cel mai tare", a declarat Hodge, in timpul unui periplu electoral pe la casele alegatorilor. "Am intrat in politica pentru a lupta cu rasismul si ideea ca acesti oameni ar putea sa capete un loc in Parlament sau sa controleze consiliul este impotriva tuturor convingerilor mele." Intr-un loc plin de votanti nervosi si dezamagiti, multi dintre ei nevrand sa-i deschida usa sau trantindu-i-o in nas cand au vazut ca au un politician la poarta, sarcina laburistei nu e deloc usoara.

Hodge a incercat la inceput sa enumere realizarile laburistilor, dar apoi a schimbat tactica, dupa ce a estimat corect miscarea antiguvernamentala din spatele usilor. "A fost o perioada oribila, dar aici avem de-a face cu o cursa cu doar doi cai, din pacate", i-a spus ea unei femei care se declarase sustinatoare a conservatorilor. "Daca vrei sa-i tii in afara Parlamentului pe cei din BNP, trebuie sa inghiti in sec si sa votezi pentru noi."

Temerile cu privire la imigratie au ecou in toata Marea Britanie, unde nou-venitii au aparut peste o crestere a populatiei bastinase din ultimul deceniu. Intr-o tara deja printre cele mai aglomerate din Europa, perspectiva unei sporiri a populatiei cu concursul imigrantilor inflameaza temerile oamenilor, intr-un moment cand lumea se confrunta cu o criza financiara si isi face griji cu privire la terorism.

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

/special/to-whom-it-may-concern-ce-are-de-gand-marea-britanie-sa-faca-cu-imigrantii-6077808
6077808
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.