Noi metode de a fura din banii publici? Ce LUCRURI INUTILE a construit un PREŞEDINTE în satul natal cheltuind milioane de euro

Postat la 11 martie 2018 354 afişări

Lui Viktor Orban îi place fotbalul, sport pe care l-a jucat în copilărie pe maidan ca orice băiat crescut în comunism, apoi ca jucător profesionist pentru echipa locală FC Felcsút. Pasiunea nu s-a stins odată cu vârsta. A devenit mai scumpă.

Noi metode de a fura din banii publici? Ce LUCRURI INUTILE  a construit un PREŞEDINTE în satul natal cheltuind milioane de euro

Membrii delegaţiei nu au fost impresionaţi de Polt, care lucrează ca procuror general din 2010 şi a mai trecut prin această funcţie în perioada 2000 şi 2006.

”Am fost puţin dezamăgit de declaraţia sa“, a spus un consilier politic care a fost prezent la întâlnirea deputaţilor europeni cu Polt. ”Răspunsurile au fost vagi şi sărace“, a spus el, adăugând că parlamentarii se aşteptau la detalii mai precise şi la răspunsuri clare la întrebările lor. Vă mai amintiţi de stadionul din faţa casei lui Orban? Premierul şi Polt sunt fani înfocaţi ai fotbalului şi pot fi văzuţi adesea împreună la meciuri. Polt a fost procuror general sub fiecare administraţie Orban. În 2000, procurorul care a ocupat funcţia înaintea lui a demisionat cu doi ani înainte de expirarea mandatului. Zvonurile spun că a fost şantajat. În 2000, Polt a fost ales pe nouă ani, fără a avea experienţă ca procuror (dar era un suporter al Fidesz, partidul lui Orban), iar mandatul său poate fi reînnoit la infinit. Cât timp a fost în funcţie, anchetele contra oamenilor din partidul de guvernământ au murit din faşă, iar acuzatorii au fost descurajaţi, după cum notează Hungarianspectrum.com, un blog care urmăreşte activitatea politică şi socială din Ungaria, o ţară în care presa este puternic polarizată.

În timp ce câţiva membri ai delegaţiei de europarlamentari au declarat că rolul vizitei a fost în mare parte simbolic, membrii opoziţiei ungare speră că această călătorie va deschide ochii europarlamentarilor.

”Mulţi deputaţi europeni sunt foarte sceptici faţă de ceea ce spunem despre corupţie în Ungaria“, a declarat Péter Niedermüller, un europarlamentar maghiar de opoziţie care a călătorit alături de membrii comisiei şi care reprezintă Coaliţia Democrată, un partid politic de centru-stânga, parte din grupul socialiştilor şi democraţilor în Parlamentul European. Corupţia ”este baza sistemului politic“ în Ungaria, a adăugat el. Problema cu opoziţia ungară tradiţională este că ea e aproape inexistentă. S-a autodistrus. Parlamentul este dominat de partidul lui Orban.

În timp ce călătoreau prin Ungaria pentru a vizita proiecte finanţate de UE, parlamentarii europeni au spus că au fost surprinşi de cât de multă atenţie au primit din partea presei şi guvernului. Vizita este în mod normal o verificare de rutină.

”La fiecare întâlnire, puteţi simţi caracterul politizat al subiectului“, a declarat Indrek Tarand, europarlamentar estonian din partea verzilor. ”Încercăm să lămurim cât mai multe lucruri.“

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.