Lecţiile economice din Game of Thrones - FMI din Westeros, relaxare cantitativă şi un ţăran şef la Goldman Sachs

Postat la 15 aprilie 2014 1655 afişări

Friedman s-a alăturat Goldman Sachs în 1966, iar la plecarea din bancă în 1994 deţinea postul de preşedinte şi era, de asemenea, partener. Ulterior a devenit membru al consiliului de administraţie al băncii, dar s-a retras anul trecut la vârsta de 75 de ani. Între plecarea şi revenirea la Goldman Sachs a activat în cadrul administraţiei prezidenţiale şi a fost preşedinte al Rezervei Federale a statului New York. În prezent, Friedman este preşedinte al firmei de investiţii Stone Point Capital.

CROAŢIA CÂŞTIGĂ RĂZBOIUL DIN „URZEALA TRONURILOR„. În timp ce familiile Lannister şi Stark continuă să lupte până la moarte pe ecran, se conturează mai mulţi câştigători în spatele camerelor de filmat. Multe milioane de dolari ajung în Islanda, Irlanda de Nord şi Croaţia, unde sunt filmate multe dintre scenele exotice ale serialului.

În Irlanda de Nord sunt filmate scenele întunecate care se petrec în Winterfell. Este casa unora dintre cele mai importante personaje ale serialului - membrii familiei Stark. Până în prezent, în economia Irlandei de Nord au ajuns 98,4 milioane de dolari, potrivit estimărilor Northern Ireland Screen (NIS), o agenţie de stat care susţine producţiile media în regiune. Această estimare include toate cheltuielile cu bunuri şi servicii pentru primele trei sezoane.

Agenţia speră ca „Urzeala tronurilor„ să devină pentru Irlanda de Nord ce a reprezentat seria „Stăpânul Inelelor„ pentru Noua Zeelandă. Sezonul IV ar putea aduce alte 30 de milioane de dolari, estimează şefa de marketing a NIS, Moyra Lock. Aceasta a declarat pentru CNBC că agenţia a sprijinit „Urzeala tronurilor„ cu o finanţare de 13,9 milioane de dolari.

Dincolo de graniţa de nord a Celor Şapte Regate se află Islanda. În Islanda au fost filmate toate scenele cu gheţuri şi ger extrem care au loc în ţinuturile Oamenilor Liberi. HBO colaborează cu o companie locală de producţie, Pegasus, care asigură echipele de filmare, echipamentele şi locaţiile. Islanda, la fel ca Irlanda de Nord, câştigă de pe urma serialului.

Departamentul pentru turism al insulei lansează o loterie destinată turiştilor americani. Fanii serialului pot participa pentru a câştiga o excursie în Islanda, care include vizite în locurile unde au fost filmate scene ale serialului.

Despre scenele exotice şi aride ale regatului Qarth, care par că au loc în deşert, HBO a afirmat că sunt filmate în cea mai mare parte în Croaţia. HBO lucrează în Croaţia cu Embassy Films, o companie de producţie locală. Aproximativ 170 de persoane au fost implicate în filmări în Dubrovnik, potrivit Embassy Films. „Este un lucru foarte bun pentru economia din Croaţia şi pentru Dubrovnik, începând de la echipele de filmare şi persoanele direct implicate şi până la hoteluri, companii de transport şi alţii„, a afirmat Erika Milutin, producător executiv la Embassy Films.

Jelka Tepsic, şefa departamentului de comunicare a agenţiei de promovare a turismului din Dubrovnik, a declarat că s-a început deja organizarea de circuite turistice bazate pe locaţiile în care s-a filmat pentru „Urzeala tronurilor„. Scene din serial au fost, de asemenea, filmate în Maroc, Scoţia şi Malta, dar cea mai mare parte a producţiei este localizată în Irlanda de Nord, afirmă Mara Mikialian, vicepreşedinte la HBO. „Ne vom întoarce cu siguranţă în Irlanda de Nord şi probabil şi în Islanda şi Croaţia„, a spus Mikialian.

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

/special/lectiile-economice-din-game-of-thrones-fmi-din-westeros-relaxare-cantitativa-si-un-taran-sef-la-goldman-sachs-12466902
12466902
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.