Exod de avocati spre India

Postat la 30 august 2010 62 afişări

Ca sa castige noi clienti si sa obtina indatoriri si mai sofisticate, companiile de outsourcing juridic din India recruteaza activ avocati experimentati din Occident. Iar avocatii americani si britanici - care nu o data vor fi strambat din nas la ideea de a se muta in India sau au abordat cu o ostilitate nedisimulata ideea de outsourcing juridic - privesc acum problema cu alti ochi.

Shelly Dalrymple si-a lasat postul de partener la o companie din Tulsa, Oklahoma, in 2007, si acum este in India, ca senior vicepresedinte la serviciul de litigii globale de la UnitedLex, o companie de outsourcing juridic cu birouri in SUA, Marea Britanie, Israel si India.

Cand a intrat in acest sector, cresterea era adusa de corporatiile care obligau companiile juridice sa externalizeze servicii pentru a economisi costuri. Acum, companiile occidentale insele incep sa imbratiseze aceste practici. "Observam companii juridice care investesc mult in viitorul lor si vin la noi cu idei creative si interesante", spune ea.

Partenerii din Occident cer companiilor de outsourcing juridic din India sa creeze echipe de avocati dedicate doar pentru firmele lor. Aceste echipe se pot extinde si pot castiga contracte in functie de cat de multa e activitatea la compania occidentala. "Asta inseamna ca o companie juridica cu 500 de angajati din Chicago poate concura cu una de 2.000 de angajati din New York", spune Dalrymple.

Mutarea la o companie de outsourcing, in special in India, nu e pentru toata lumea. Cam 5% dintre transplantatii occidentali nu tolereaza mediul si se muta inapoi acasa, potrivit estimarilor managerilor.

Unora li se pare greu sa se adapteze in India. In alte cazuri, postul nu le este pe masura - dupa ce au petrecut ani de zile lucrand pe cont propriu ca avocati de litigii, spre exemplu, poate fi greu sa faca tranzitia la conducerea si inspirarea unei echipe de avocati tineri si straini.

Chiar avocatii care raman sunt uneori melancolici cu privire la carierele lor anterioare. "Evident ca-mi lipsesc procesele de litigii", spune Wheeler. Dar "cand ii vad pe cei de aici cum invata unele dintre deprinderile pe care le-am invatat si eu, ma simt multumit".

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
special,
India,
outsourcing,
recrutare,
avocati
/special/exod-de-avocati-spre-india-6980095
6980095
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.