Cat de importanta e coperta pentru cartile electronice

Postat la 26 aprilie 2010 188 afişări

Editiile digitale, promovate de uzul Kindle sau al iPad, ascund copertele cartilor, ceea ce e o pierdere pentru editori, fiindca dispare impactul vizual al graficii si al titlului. Multi cauta scaparea intr-un alt gen de promovare - prin retelele sociale online. Cand prietenii tai anunta pe Facebook, de pilda, ca le place o carte, fie ea in editie tiparita sau digitala, esti tentat s-o citesti si tu.

Chiar si cei mai avizi adepti ai retelelor online se bazeaza pe copertele fizice ale cartilor in lumea reala. Heather E. Johnson, 32 de ani, care scrie recenzii pe blogul ei, "30 de ani si peste... O viata printre carti", a fost recent la unul din meciurile de hochei ale fiului ei, in Glen Burnie, o suburbie din Baltimore, unde a vazut un exemplar din "Strainul" de Diana Galbadon, deschis pe o gradena.

Cand o prietena s-a intors sa-si ia cartea, Johnson a intrebat-o despre ea. "Mi-a spus ca i s-a parut fabuloasa", isi aminteste Johnson. Cum a ajuns acasa, a pus acest titlu primul pe lista ei de carti pe care urma sa le citeasca. "Nu stiu daca as incepe o conversatie cu cineva despre orice daca l-as vedea citind pe un e-cititor", spune Johnson. "S-ar putea sa citeasca ceva despre care nu ar vrea sa stie toata lumea."

Unii editori digitali presupun ca unul dintre motivele pentru care cartile romantice si cele erotice sunt atat de populare in editiile lor electronice este pentru ca e-cititoarele sunt discrete. Copertile cartilor, totusi, conteaza. Holly Schmidt, presedintele Ravenous Romance, editor de carti electronice cu tenta romantica si erotica, spune ca la un moment dat a publicat o antologie de povesti despre femei mai in varsta si barbati mai tineri. Prima editie avea pe coperta digitala imaginea unei femei simple si frumoase. Abia daca a vandut cateva exemplare. Apoi a schimbat coperta online cu una ilustrata cu corpurile musculoase a trei barbati tineri si vanzarile au explodat.

Noua coperta "a luat o carte care era aproape un perdant si a transformat-o intr-un succes de vanzari", spune Schmidt.

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

/special/cat-de-importanta-e-coperta-pentru-cartile-electronice-6039571
6039571
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.