Mergeti la cinema?

Postat la 28 iunie 2010 22 afişări

In ultimii ani s-au produs schimbari majore pe piata cinematografelor din Romania - numarul lor s-a redus la jumatate, iar pretul biletelor aproape s-a triplat. Mersul la cinema a recastigat spectaculos teren in conditii de criza, iar tehnologia 3D nu face decat sa potenteze si mai spectaculos aceasta tendinta.

Tatiana Satala, coordonator de marketing al Cityplex, care detine 11 sali de cinema in Romania, declara ca situatia economica actuala nu a afectat fluxul de clienti din cinematografe si vanzarile. "Sunt alti factori care influenteaza fluxul din salile de cinema. Unul dintre acestia este Campionatul de fotbal, din cauza caruia, in anumite zile, oamenii prefera sa stea acasa sau sa mearga la terasa sa se uite la meciuri", sustine ea. Cityplex, lantul de cinematografe din mallurile City Mall, va aduce tehnologia 3D in prima jumatate a anului viitor.

Investitia intr-o sala 3D este de aproximativ 150.000 de euro si consta in principal in cumpararea unui proiector digital 3D, care este de trei-patru ori mai scump decat cel pentru un film normal. Tehnologizarea si operarea unui film in format 3D presupun costuri mari pentru un cinematograf, ceea ce reduce profitabilitatea directa, in raport cu filmele in format 2D. Tocmai tehnologizarea cu pricina insa aduce spectatori, astfel incat sunt luate in calcul castiguri pe termen ceva mai lung, la care se adauga plusul de imagine pentru cinematograful respectiv. Cat de intemeiate sunt insa astfel de calcule, tinand cont cat de repede se plictiseste consumatorul de divertisment la ora actuala? "In ce priveste 3D, este greu de anticipat daca apetitul pentru aceasta tehnologie va continua sa creasca sau va ramane constant, dupa ce formatul va inceta sa mai reprezinte o noutate. Cert este ca din ce in ce mai multe din francizele cinematografice de succes iau in considerare o continuare in 3D", raspunde Corina Gonteanu.

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
media,
cinematograf,
/media-marketing/mergeti-la-cinema-6447022
6447022
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.