Cati bani castiga Bogdan Enoiu cu Open Tenis Romania

Postat la 15 septembrie 2009 383 afişări

De opt ani de zile, Bogdan Enoiu organizeaza turneul BCR Open Bucuresti. A fost o decizie luata impreuna, de pasionatul de tenis si de omul de afaceri care conduce de 18 ani agentia de publicitate McCann Erikson.

Chiar si asa, intr-un an 2009 in care bugetele de marketing si publicitate ale companiilor au intrat la apa, trebuie sa-i fi fost destul de greu. Cum a adunat banii de la sponsori anul acesta, cand mai bine de 10 dintre cele peste 30 de turnee features din Romania - cu premii in valoare de 10.000 de dolari - s-au anulat din lipsa fondurilor? Bugetul BCR Open este de 900.000 de euro. "A fost destul de greu, dar cu sponsorii principali aveam contract inclusiv pe anul acesta. Probabil am terminat pe ultimii 500 de metri, nu pe ultima suta", glumeste Enoiu, care lasa insa de inteles ca ultimele detalii vor fi puse la punct cu doar cateva zile sau chiar ore inainte de start. Inca il mai asteapta pe francezul Gilles Simon, castigatorul ultimelor doua editii, retras in turul doi la US Open in urma unei accidentari. Daca francezul, aflat pe locul noua la nivel mondial, se decide sa vina la Bucuresti, Enoiu are un wild card (invitatie) pastrat special pentru el. Ar vrea sa-si tina promisiunea de a aduce in fiecare an la turneu un jucator din top zece, dar daca Simon nu vine, o sa ofere toate invitatiile unor jucatori romani. "Eu sunt cel care ofera wild card-urile. Ma consult cu oamenii de tenis inainte, cu cei de la Cupa Davis, dar decizia imi apartine in totalitate", spune, cu convingere, Enoiu.

Simon ar insemna o atractie in plus si, fireste, asta se traduce tot in bani. "Din costul biletelor acoperim aproximativ 15% din bugetul de 900.000 de euro al turneului", spune Enoiu, ceea ce inseamna 135.000 de euro. La turnee ca acelea de Mare Slem sau de Masters Series (a doua categorie valorica), banii sunt obtinuti din inchirierea a doua-trei loje pe intreaga perioada a turneului. Ion Tiriac spunea, intr-o discutie recenta cu BUSINESS Magazin, chiar in timpul turneului pe care-l organizeaza la Madrid, ca in jur de 75% din incasarile concursului de la Madrid vin din inchirierea lojelor si restul din vanzarea celorlalte locuri. Dar discutam aici despre evenimente imense, cu bugete de peste 10 milioane de euro doar pentru premii. "La Madrid Open, deocamdata, exclusivitatea e destul de ieftina; dau sase locuri (o loja cuprinde sase locuri - n.r.) in medie cu 40.000 de euro, mai ieftin decat la Roland Garros sau Wimbledon, mai ales ca aici locurile includ si un pachet VIP care ofera masa, bautura, saloane de relaxare si altele", spunea Tiriac.

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

/media-marketing/cati-bani-castiga-bogdan-enoiu-cu-open-tenis-romania-4894094
4894094
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.