Şi-a început cariera în cadrul mărcii Skoda pe postul de assistant manager, iar acum este director de marcă

Autor: Bogdan Angheluţă Postat la 16 octombrie 2015 277 afişări

Absolvent al facultăţii de inginerie economică în limba germană din cadrul Institutului Politehnica Bucureşti, Vlad Rusu şi-a început cariera în cadrul mărcii Skoda, încă din anul 2000, pe postul de assistant manager.

Au urmat trei ani în calitate de area sales manager, între 2001 şi 2003, unde cel mai important rol a fost extinderea reţelei de distribuţie a mărcii Skoda, care la acel moment cuprindea 17 distribuitori. După mii de kilometri parcurşi anual şi lansări de distribuitori noi pentru marca Skoda, între 2004 şi 2006 Rusu a condus echipa de vânzări a celui mai mare distribuitor Skoda din România, Porsche Bucureşti Aviaţiei, unde a reuşit să vândă peste 2.000 de maşini noi Skoda în 2006.

Din 2007 ocupă funcţia de director al mărcii Skoda în România. Atribuţiile actuale cuprind strategia de distribuţie a mărcii, alcătuirea preţurilor şi a ofertei de produs, promovarea mărcii şi asigurarea calităţii serviciilor mărcii, precum şi dezvoltarea reţelei de distribuitori Skoda. În anul 2008, Skoda a ocupat pentru prima dată locul întâi în topul mărcilor de import, reuşind să surclaseze rivalul direct din acea vreme, Renault.

La finele lui 2014, modelul Octavia încheia pentru al patrulea an consecutiv pe primul loc în rândul modelelor de import din România. „În 2015, marca Skoda a depăşit 10% cotă de piaţă în lunile scurse până acum. Pentru acest an ne-am propus sa reedităm performanţa obţinută în 2008 şi să ne luptăm până la capăt pentru locul întâi în piaţa auto de import, făcând ca Skoda să fie cea mai dorită şi cumpărată maşină după Dacia“, spune Vlad Rusu

Urmărește Business Magazin

/lideri/si-a-inceput-cariera-in-cadrul-marcii-skoda-pe-postul-de-assistant-manager-iar-acum-este-director-de-marca-14829813
14829813
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.