Cine sunt strainii sub 40 de ani care conduc in Romania afaceri de miliarde

Postat la 29 iunie 2011 196 afişări

Expatii raman si anul acesta prezente importante la conducerea companiilor din Romania, indiferent de domeniul de activitate. Experienta internationala este principalul argument in favoarea lor, chiar daca, spre deosebire de anii trecuti, in ultima perioada am asistat la mai putine angajari de manageri veniti din strainatate. Sunt si lucruri care nu s-au schimbat in ceea ce-i priveste – raman printre cel mai bine platiti manageri din Romania.

Fulvio Guarneri - UNILEVER SOUTH CENTRAL EUROPE

Detine pozitia de marketing director si este membru al Consiliului Director al Unilever South Central Europe (USCE). Compania coordoneaza din Bucuresti operatiunile de marketing si vanzari in Romania, Bulgaria, Serbia, Muntenegru, Albania, Macedonia, Moldova si Kosovo. Lucreaza in companie din 2007, dar experienta in cadrul Unilever a inceput in urma cu 14 ani. Are in subordine 30 de oameni si se ocupa de coordonarea operatiunilor de marketing pentru toate categoriile de produse ale companiei (ingrijirea locuintei, ingrijire personala, alimente). Este pasionat de istorie, fotbal si muzica, iar despre ultimii ani petrecuti in Romania spune ca "imi place foarte mult aceasta regiune".


Markus Schiefer - ALCATEL-LUCENT

Markus Schiefer lucreaza in cadrul Alcatel-Lucent de 13 ani si are o experienta impresionanta in domeniul financiar si in management in general. Timp de zece ani a fost seful departamentului de logistica si responsabil pentru Trezorerie (planuirea, monitorizarea si distribuirea cash flow-ului) in Austria. In 2007 a devenit CFO pentru Ungaria, iar doi ani mai tarziu pentru Europa Centrala, fiind nevoit sa renunte la celelalte responsabilitati pe care le avea in Austria. Din noiembrie 2010, Markus Schiefer ocupa pozitia de director financiar pentru Romania si Europa de Est si de Sud.


Carlo Stefanel - STEFANEL ROMANIA

Carlo Stefanel ocupa pozitia de general manager al Stefanel Romania din februarie 2009. Unul dintre mostenitorii imperiului Stefanel, Carlo Stefanel este fiul lui Giuseppe Stefanel, presedintele si actionarul majoritar al grupului. Au trecut mai bine de doi ani de cand a preluat pozitia din Romania, iar acum administreaza un business de 5,5 milioane de euro si are in subordine 80 de angajati. Atunci cand se uita in urma, spune ca cel mai dificil moment din cariera l-au reprezentat "primele 2 luni in Romania, cand nu stiam limba, cand aveam doar 22 ani si doar 6 luni de experienta profesionala. Am depasit momentul datorita pasiunii pentru compania Stefanel, cu sprijinul familiei si cu ajutorul prietenilor".

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

/lideri/cine-sunt-strainii-sub-40-de-ani-care-conduc-in-romania-afaceri-de-miliarde-8410986
8410986
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.