100 TINERI MANAGERI DE TOP - Călin Clej, PepsiCo

Autor: Ioana Mihai Postat la 10 august 2012 381 afişări

Călin Clej coordonează activităţile departamentului de marketing pentru divizia de băuturi a PepsiCo România şi are în subordine o echipă de cinci oameni.

A intrat în lumea Pepsi în urmă cu 10 ani, când Eli Davidai, preşedinte şi CEO al îmbuteliatorului PepsiCo pentru România şi Republica Moldova, i-a oferit poziţia de brand manager, responsabil de mărcile Mirinda, 7UP şi Perla. Avea pe-atunci o experienţă tangenţială cu partea practică a marketingului, lucrând aproape doi ani ca account manager la Hit Mail România - cea mai mare agenţie de direct marketing la acel moment din ţară. Anterior lucrase aproape trei ani tranzacţionând titluri de valori mobiliare pe piaţa RASDAQ, ca trader autorizat. "M-am lăsat ghidat întotdeauna de atracţia spre necunoscut, către domenii noi, explozive din punct de vedere al know-how-ului oferit la finalul anilor '90 şi începutul anilor 2000", spune Călin Clej. De-a lungul carierei, a coordonat echipe de la 3-4 oameni şi până la 80 atunci când conducea divizia naţională de merchandising a Quadrant Amroq Beverages în perioada 2003-2004.

Tot el adaugă că în industria bunurilor de larg consum, "trebuie să accepţi conştient că atât urcuşurile, dar mai ales coborâşurile sunt ciclice şi reprezintă mereu o oportunitate să devii mai puternic". Crede că unul dintre momentele dificil de acceptat este acela când "pierzi locul întâi şi uiţi că locul doi nu e decât un nou început de drum şi nu un sfârşit". Despre antreprenoriat, Clej spune că "am avut norocul ca, fiind foarte tânăr, să întâlnesc, să «fur» ştiinţa afacerilor şi să muncesc în proiecte cu unul dintre cei mai eficienţi antreprenori care există în România la ora actuală - Eli Davidai". Davidai a condus Quadrant Amroq Beverages, îmbuteliatorul Pepsi pe piaţa românească, ulterior cumpărat de Pepsi Americas. Pe termen lung se vede într-o poziţie de general manager, pentru care crede că-i este de folos experienţa acumulată până acum.


100 de tineri manageri sau antreprenori care, la nici 40 de ani, conduc companii cu afaceri de milioane euro sunt puşi anual, încă din 2006, în lumina reflectoarelor de jurnaliştii BUSINESS Magazin. Indiferent că sunt formaţi în multinaţionale sau au dobândit experienţă clădind propriile afaceri, ei sunt nu numai etalonul mediului de business românesc, ci şi cei care trasează direcţiile economiei.

BUSINESS Magazin vă prezintă a şaptea ediţie a catalogului 100 TINERI MANAGERI DE TOP. Catalogul este disponibil din data de 28 mai la toate punctele de difuzarea a presei Inmedio si Relay la pretul de 25 lei.

Urmărește Business Magazin

/lideri/100-tineri-manageri-de-top-calin-clej-pepsico-9891446
9891446
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.