Vreau un pont la bursa

Postat la 22 ianuarie 2008 125 afişări

V-ati speriat de scaderile din ultima perioada ale bursei? Brokerii va sfatuiesc sa priviti problema altfel: preturile de acum reprezinta o buna oportunitate de a investi in achizitia de actiuni. Care sunt actiunile care pot rezista crizei si ce randamente ar putea aduce acestea cand piata isi va reveni?

4. NEAPARAT BANCILE. Sectorul financiar genereaza si anul acesta cele mai mari asteptari la bursa romaneasca in ciuda problemelor de pe piata financiara internationala. Principalul resort al cresterilor in acest sector tine de gradul redus de bancarizare a populatiei; saptamana trecuta, Erste Bank cita statistici europene care aratau ca gradul de bancarizare abia ajunsese anul trecut la 51%, raportat la 81% in Cehia si Slovacia ori 87% in Croatia.

 

Banca Romana pentru Dezvoltare, una dintre performerele de anul trecut, cu un randament de 53%, este considerata in continuare atractiva. „Pana la sfarsitul anului, actiunile BRD ar putea atinge un pret de 33 de lei, cu mentiunea ca ipoteza este valabila doar daca criza ipotecara externa se va incheia in prima jumatate a acestui an“, se arata in analiza SSIF Broker Cluj. Conform pretului tinta stabilit, aprecierea tilurilor BRD va fi de aproximativ 50% fata de pretul stabilit dupa primele zece sedinte de tranzactionare din 2008.

 

Cealalta banca privata importanta inclusa in BET, Banca Transilvania, care a urcat cu 33% in cursul lui 2007, este considerata o actiune mai greu de anticipat, deoarece o posibila preluare a bancii de catre o companie straina ar putea duce la fluctuatii majore de pret. Estimarea SSIF Broker indica pentru Banca Transilvania posibilitatea unei cresteri de 30-35% pentru 2008.

 

5. NU UITATI TURISMUL. Un alt sector care poate fi performant pe un termen mediu si lung este turismul. In cursul anului trecut au intrat in prim-planul bursier cateva societati din acest sector, companii care au avut si randamente mult peste medie. „Turism Baile Felix, THR Marea Neagra si Tratament Balnear Buzias au reusit sa obtina castiguri substantiale printr-o politica eficienta de restructurare si renovare a portofoliilor de hoteluri“, spune Alexandru Gavrila de la Romintrade Brasov. Tinta de pret pentru Turism Felix este de 1,5 lei, adica o majorare de peste 80% fata de cotatia de la mijlocul saptamanii trecute, pentru THR Marea Neagra este de 3 lei - o apreciere de aproximativ 70% -, iar pentru Buzias de 0,7 lei, conforma unei cresteri de aproape 100%.


Paginatie:

Urmărește Business Magazin

/cover-story/vreau-un-pont-la-bursa-2344970
2344970
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.