Marirea si decaderea unui broker

Postat la 21 aprilie 2009 454 afişări

Dupa 14 ani in care a condus cu mana de fier Broker Cluj, una dintre cele mai mari societati de brokeraj din Romania, Petru Prunea paraseste piata de capital pe usa din dos, dupa ce a primit din partea CNVM interdictia de a mai desfasura activitati la bursa timp de cinci ani. Cum a ajuns Prunea, unul dintre personajele cu o contributie majora la cresterea Bursei de la Bucuresti, persona non grata pe piata de capital si ce se va intampla in continuare cu firma de brokeraj din Cluj?

 

“Societatea noastra e o societate de egali, asa scrie si pe usa. Deciziile se iau in comun. Fiecare dintre noi e specialist intr-un domeniu si am considerat ca fiecare trebuie sa faca ceea ce stie”, sustine Prunea, care declara insa recent ca nu mai vrea sa stea la aceeasi masa cu ceilalti membri ai CA, despre care spune ca sunt “ingineri si pensionari care nu au legatura cu piata de capital”.

 

Cu o zi inainte de verdictul CNVM, Prunea sustinea ca se gandeste sa se retraga din conducerea executiva a Broker si chiar sa-si vanda actiunile, dupa ce fusese inlaturat din functia de presedinte de catre ceilalti membri ai CA, dintre care pe doi chiar el ii adusese in companie. Acum este decis sa mearga mai departe alaturi de Broker, chiar daca sustine ca sanctiunile CNVM impotriva sa si a societatii ar putea fi o lovitura fatala pentru firma de brokeraj. “Le-am spus si in plenul AGA ca 70% dintre actionarii si clientii Broker au venit pentru Petru Prunea. Voi ramane actionar, iar pozitia mea in cadrul societatii o va decide AGA”, declara Prunea. El detine 3,5% din actiunile Broker, fiind al patrulea actionar al companiei.

 

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Broker Cluj,
Petru Prunea,
CNVM
/cover-story/marirea-si-decaderea-unui-broker-4229858
4229858
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.