12 ani cu Business Magazin. Oamenii pe care am mizat

Autor: Ioana Matei Postat la 14 octombrie 2016 210 afişări

12 ani cu Business Magazin. Oamenii pe care am mizat

MIHAI POHONŢU a apărut pentru prima dată pe coperta Business Magazin în 2006, când venise aici să pună bazele unei reţele de studiouri de jocuri, pentru Jamdat (companie pe care o fondase alături de mai mulţi parteneri şi care a fost ulterior cumpărată de Electronic Arts), – şi a doua oară în 2014, când şi-a confirmat potenţialul, devenind vicepreşedinte al Disney Interactive, divizia de jocuri a gigantului de divertisment cu baza la Los Angeles.

Din ianuarie 2015, este vicepreşedinte al diviziei Emerging Platforms din cadrul Samsung Electronics America. Potrivit presei internaţionale, Samsung Electronics America a înregistrat vânzări de peste 60 de miliarde de dolari în 2015, reprezentând circa 34% din vânzările companiei la nivel global. „Uitându-mă acum în urmă, nu îmi vine să cred că eu am înfiinţat ceea ce este acum EA România, o companie cu 1.100 de angajaţi“, spunea Mihai Pohonţu în cadrul celui mai recent interviu acordat Business Magazin.

Diferenţa dintre cele două interviuri în Business Magazin, dincolo de cei opt ani care au trecut, este că „data trecută când am apărut în revistă eram manager la EA şi făceam un efort de PR, deoarece aveam 150 de angajaţi şi căutam oameni buni.

Acum nu dau interviuri, deoarece sunt într-o perioadă de creştere accelerată“. La acea vreme coordona activitatea din România a Jamdat, el fiind cel care în 2004, la întoarcerea în România din SUA, a pus bazele filialei locale a Jamdat, producător de jocuri pentru mobil. În noua sa funcţie este responsabil de un portofoliu de organizaţii din cadrul Samsung Electronics America, axat pe dezvoltarea ecosistemului software al companiei.

SEVERINA PASCU a apărut în mai multe ediţii ale cataloagelor 100 Tineri manageri de top, 200 Cele mai puternice femei din business şi 100 Cei mai admiraţi manageri din românia. Povestea în primele interviuri acordate Business Magazin că şi-ar fi dorit să fie profesoară, motiv pentru care a urmat Liceul Pedagogic din Râmnicu Vâlcea, numai că soarta a împins-o în altă direcţie. Primul loc de muncă, în anii studenţiei la ASE, a fost la KPMG, în departamentele de audit şi corporate finance. Ca audit manager, a decis că vrea să lucreze în industrie, alegând un domeniu pe care l-a considerat dintotdeauna interesant, telecomunicaţiile. A ajuns director financiar la Metromedia, unde în numai un an a fost promovată în funcţia de CFO pe grup, având în responsabilitate diviziile din România, Lituania, Letonia şi Republica Moldova. „Trecerea din consultanţă în industrie nu a fost deloc uşoară, pentru că am schimbat complet modelul de business“, spunea Severina Pascu la momentul apariţiei sale într-un catalog, în 2008. Ultimii doi ani la Metromedia i-a petrecut în Londra, de unde s-a ocupat de divizia de cablu şi internet pentru toată regiunea Europei Centrale şi de Sud-Est, iar în 2005 s-a mutat la CME. În cadrul UPC a preluat în 2008 conducerea departamentului financiar-contabil, al celui de billing şi collections şi al celui de suport. La începutul lui 2011 a preluat funcţia de conducere a operatorului local de comunicaţii prin cablu UPC. În 2013 a avansat în funcţia de CEO al operaţiunilor UPC din România şi Ungaria, iar de la 1 iulie 2015 Severina Pascu, este director general pentru grupul Liberty Global în Europa Centrală şi de Est. Executivi din cadrul grupului Liberty Global o numesc o „rising star“ (stea în ascensiune).

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.