Romtelecom, trezirea unui gigant adormit

Postat la 22 martie 2010 47 afişări

Dupa un an 2009 despre care niciunul dintre competitorii din industria telecom nu poate spune ca a fost prielnic, incep sa apara si primele semne bune. Cel putin pentru unii.

Anul 2010 ar trebui sa se traduca, in linii mari, intr-o stabilizare a pietei telecom, apreciata in jurul a patru miliarde de euro, iar pentru companiile care au facut deja curatenie in conturi si in costuri, scaderea n-ar trebui sa mai fie la fel de mare ca anul trecut. Romtelecom a taiat anul trecut din cheltuieli si prin reducerea de personal (cu 400 de angajati din departamentele Comutatie si Electroalimentare, externalizate catre Ericsson Romania), iar planul continua in 2010 cu disponibilizarea, din luna mai, a unui numar de 600 de salariati din dizvizia Operatiuni. Asa incat veniturile sunt asteptate chiar sa creasca. "O estimare corecta este insa imposibila, din moment ce sunt multi parametri de luat in calcul, iar situatia poate lua oricand o intorsatura spre mai rau", apreciaza Ioannidis. "Orice dezechilibru major intr-un domeniu aparent necorelat cu telecomunicatiile poate crea o adevarata reactie in lant."

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

/business-hi-tech/telecom/romtelecom-trezirea-unui-gigant-adormit-5759580
5759580
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.