Ce jocuri video ne vor goli buzunarele anul acesta - FOTO, VIDEO

Autor: Florin Casota Postat la 26 iunie 2016 312 afişări

E3, sau Electronic Entertainment Expo, reprezintă cel mai important eveniment de gaming dintr-un an. Un eveniment cu tradiţie, care a fost inaugurat acum 21 de ani şi unde companiile de jocuri video îşi prezintă cele mai noi produse hardware sau software în faţa a zeci de mii de oameni. Şi toţi gamerii îşi pregătesc portofelele pentru năvala de jocuri din toamnă-iarnă.

De la expoziţie nu putea lipsi, bineînţeles, maşina de făcut bani numită FIFA. Versiunea nouă „inovează“ campania de single-player printr-un mod nou numit The Journey, elementul de poveste al jocului, în care gamerul va lua în mâinile sale destinul unui fotbalist aflat la început de drum, până pe culmile gloriei.

De asemenea, EA a dezvăluit ce va face divizia EA Originals: va căuta şi va finanţa un număr de dezvoltatori mici de jocuri, pentru a-i ajuta să-şi promoveze proiectele. Primul titlu anunţat este Fe, un joc de aventură creat de Zoink Games, un studio din Suedia. Fe este descris ca „un joc fără cuvinte“, iar jucătorii sunt aruncaţi într-o pădure întunecată, în care vor întâlni fel şi fel de creaturi cu propriile lor „cântece“. Fiecare cântec pe care jucătorii îl vor învăţa le va permite să acceseze zone noi.

Battlefront primeşte o nouă versiune şi un doi în coadă. Este în curs de dezvoltare urmează să fie lansat în 2017 şi va include conţinut din noile filme Star Wars. În aceeaşi galaxie îndepărtată se plănuiesc alte două jocuri video, unul ce urmează să fie lansat în 2018, iar celălalt nu are încă dată de lansare. Primul joc va fi bazat pe o poveste originală, cu personaje noi, iar în spatele său se află Amy Hennig, cea care a ocupat funcţia de director de creaţie şi scenarist pentru seria Uncharted (jocuri care au impresionat pe toată lumea).

Al doilea Star Wars este dezvoltat de Respawn Interactive, dezvoltatorul care a creat Titanfall,  şi este un joc de aventură third-person, care probabil nu va avea o legătură cu filmele. În plus, compania a confirmat că Titanfall 2 va include şi o campanie single player. Jocul urmează să fie lansat la 28 octombrie pe platformele clasice.

Shooterul Battlefield revine la origini şi duce acţiunea în timpului Primului Război Mondial, iar unul din elementele semnalate de producători este faptul că acţiunea se va schimba în funcţie de vreme (ploaie, ceaţă sau soare). Jocul urmează să fie lansat la 21 octombrie, la nivel mondial.

Square Enix şi Eidos Montreal au venit şi ei cu minute noi de gameplay din Deus Ex: Mankind Divided. Protagonistul din primul joc îşi continuă povestea, iar gameplay-ul pare să nu fi deviat prea mult de la ceea ce a făcut din Deux Ex: Human Revolution un succes mondial. Jocul va fi lansat la 23 august.

Ubisoft anunţă continuarea lui Watch Dogs, lansat în 2014, iar acţiunea se mută din Chicago într-un San Francisco futurist. Protagonistul a fost înlocuit, dar elementele de hacking rămân. Jocul ar trebui să ajungă în faţa gamerilor pe 15 noiembrie.

În altă ordine de idei, Microsoft a anunţat un nou model de Xbox, Xbox One S (această literă se pare că a căpătat statut de vedetă în tehnologie), care este cu 40% mai subţire decât modelul vechi şi va putea reda jocurile la rezoluţie 4K. Costă 300 de dolari şi se lansează în august. De asemenea, compania a anunţat o serie de continuări ale unor jocuri celebre, precum Gears of War 4, Tekken 7 sau Dead Rising 4, dar şi jocuri originale ca Sea of Thieves, joc cu piraţi şi rom, sau jocul de acţiune Recore.

 

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

/business-hi-tech/new-media/ce-jocuri-video-ne-vor-goli-buzunarele-anul-acesta-foto-video-15507013
15507013
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.