Vor duce e-readerele la moartea cartilor?

Postat la 01 februarie 2010 40 afişări

Iei volumul din biblioteca, te asezi in fotoliu si incepi sa-l rasfoiesti. Ei bine, nu: acum iti cumperi un cititor electronic, unde ti-ai depozitat cartile pe care vrei sa le porti cu tine si, eventual, sa le si citesti la un moment dat.

Exista si alte initiative de mare amploare in afara de cea a Google. Frederic Mitterrand, ministrul francez al culturii, a elaborat un plan de a face accesibil patrimoniul literar al tarii pe o platforma digitala, prin ceea ce el spera ca va fi un competitor de temut pentru Google Books. "Nu vreau ca acest proiect sa devina ultimul dintr-o serie de lungi dispute franco-americane, chiar daca ele pot fi, curios, fermecatoare", a comentat insa Mitterrand, precizand ca e vorba de un nou portal al literelor si artelor frantuzesti, ce va fi dezvoltat pe baza Gallica, colectia digitala de carti si documente a Bibliotecii Nationale. In total, Gallica avea anul trecut mai putin de un milion de carti, documente, imagini si documente audio, fiind accesibila online in special pentru uzul cercetatorilor. In ce priveste o viitoare colaborare cu Google Books, Mitterrand a spus doar ca ea "se va face dupa regulile Frantei", insa a adaugat ca ar fi benefica pentru ambele platforme: Google Books ar avea o baza de date mai mare si ar atrage mai multi utilizatori in afara sferei anglo-saxone, iar literatura franceza va fi cunoscuta de un public mai larg.

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
IT,
e-reader
/business-hi-tech/it/vor-duce-e-readerele-la-moartea-cartilor-5462725
5462725
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.